Ivana og Donald Trump giftet seg i 1977, og de fikk barna Donald Jr, Ivanka og Eric. Men i 1992 skilte de seg på grunn av Donald Trumps forhold til kvinnen som skulle bli hans neste kone, Marla Maples.

Nå er Ivana Trump svanger med boken «Raising Trump». I den anledning gjestet den første fru Trump Good Morning America på ABC, og hennes uttalelser der falt ikke i god jord hos Trumps nåværende kone Melania.

– Jeg er førstedame

Ivana sa ifølge BBC at hun hadde en direkte linje til Det hvite hus, men hun ønsker ikke å ringe Donald der fordi Melania er der også.

– Jeg vil ikke skape sjalusi eller noe sånt fordi jeg er i bunn og grunn den første Trump-kona. Jeg er førstedame, OK?

Melania Trumps svar kom i form av en skarp uttalelse til CNN gjennom talspersonen Stephanie Grisham.

«Fru Trump har gjort Det hvite hus til et hjem for Barron og presidenten. Hun elsker å bo i Washington DC og er beæret over å rollen som førstedame i USA. Hun ønsker å bruke tittelen og rollen til å hjelpe barn, ikke til å selge bøker,» heter det i uttalelsen.

Videre sier Melania Trump:

«Det er åpenbart ingen substans i denne uttalelsen fra en eks. Dessverre bare oppmerksomhetssøkende og egoistisk støy.»

Historisk sus

Det skarpe ordskiftet antas å være den første offentlige krangelen mellom en amerikansk førstedame og en tidligere kone av presidenten. Bare én tidligere president har vært skilt, ifølge BBC. Det var president Ronald Reagan.

Under intervjuet snakket Ivana Trump også om hvordan det var å oppdra tre barn sammen med Donald Trump. Hun kalte eksmannen en «kjærlig far», men ikke en type som var involvert i barneoppdragelse på daglig basis.

– Donald snakket i telefonen og gjorde forretninger. Han var en kjærlig far, ikke misforstå. Og han sørget for at vi hadde alt vi trengte. Men han var ikke en far som tok en tur i Central Park for å spille baseball med ungene. Det var ikke før de var rundt 18 år at han kunne kommunisere med dem, for da kunne han snakke business med dem, sa Ivana.