Earl Melchert ble i forrige uke overrakt 7000 dollar, eller nærmere 60.000 kroner etter å ha bidratt til å oppklare en stygg kidnappingssak.

En 15-åring ble bortført og holdt fanget mot sin vilje av tre menn i nesten en måned i Alexandria, Minnesota.

Jenta skal ha blitt voldtatt, hengt og nesten druknet i løpet av tiden i fangenskap, ifølge rettsdokumenter.

Handlekraftig redningsmann

Earl skule egentlig ikke ha vært hjemme den tirsdagskvelden, men tilfeldighetene ville det slik at han bestemte seg for å dra hjemom for å hente noe. Han hadde nettopp kommet inn da han ble vitne 15-åringens flukt fra kidnapperne.

Da hun kom nærme, innså han at det måtte være den savnede jenta. Han fikk henne med seg inn i bilen og ringte 9-1-1.

– Jeg visste at det var henne, så snart jeg så ansiktet på nært hold, sier han til lokalavisa Pioneer Press.

Ga bort pengene

Det er imidlertid det han gjorde etterpå som virkelig har gitt ham heltestatus, både i USA og verden over.

Etter at jenta var hjemme i sikkerhet, fikk 65-åringen utbetalt dusøren på 7.000 dollar. 2000 av disse pengene kom fra familien, mens de resterende 5000 kom fra en anonym giver.

Today we witnessed an incredible example of kindness. Earl Melchert, the man who made the call everyone was waiting for...

Posted by Alexandria Police Department, Alexandria, MN on 6. oktober 2017

Under en tilstelning på den lokale politistasjonen overrasket Earl alle de fremmøtte og ga alle pengene til 15-åringen og hennes familie.

– Pengene betyr ingenting for meg. Jeg vil heller gi pengene til deg og din datter. Dere fortjener det, sa han til jentas mor.

Historien har vekket stor oppmerksomhet i amerikanske medier, og Earl hylles nå verden over.

– En helt for oss

Politisjefen i Alexandria, Rick Wyffels, svarte med å hylle Earl fra podiet.

– Du løp rett på et fantastisk menneske i Earl Melchert. Hans hjerte og omtanke var umiddelbart hos deg, på grunn av den enorme jobben familien din og lokalamfunnet har lagt ned for å fortelle folk om det som har skjedd. Han visste med en gang hvem du var, sa politisjefen.

Seansen var også første gangen at jentas mor fikk møte datterens redningsmann.

– Han er som en helt for oss. Vi har hatt så lyst til å takke ham. Han hadde ikke behøvd å hjelpe henne, men han gjorde det. Han risikerte mange ting og satte seg selv i fare, sier hun.

Alexandria-politiet la før helgen ut en Facebook-innlegg der de hyller Earl for hans heltemot og gavmildhet.

– I dag ble vi vitne til et utrolig eksempel på gavmidhet. Ingen hadde forventet en så snill og generøs handling som kom rett fra Eals hjerte i dag. Han mener jenta som kom løpende rett mot ham den dagen, er den ekte helten, og uten å nøle ga han pengene til henne, etterfulgt av en stor klem. Takk skal du ha, Earl. Mennesker som deg gjør denne verden til et bedre sted, skriver politisjefen og avslutter: – Ha en fin dag og husk: Vær snille mot hverandre!