I et intervju med The New York Times søndag kveld sa republikaneren at Trump styrer landets regjering som et «reality show».

Han mener Trump er i fare for å lede landet «på en vei mot tredje verdenskrig».

– Han bekymrer meg. Han må bekymre alle som bryr seg om landet vårt, sa Corker.

– Jeg vet med sikkerhet at hver eneste dag i Det hvite hus handler det om å prøve å beherske ham, fortsatte han og la til at nesten alle republikanske senatorer deler hans bekymringer.

Ønsker ikke gjenvalg

Corker, som flere ganger åpent har kritisert Trump og hans administrasjon, har kunngjort at han ikke stiller til gjenvalg i mellomvalget neste år. Søndag gikk Trump hardt ut mot partifellen på Twitter.

«Senator Bob Corker tryglet meg om å støtte ham i gjenvalg i Tennessee. Jeg sa «nei» og han trakk seg (sa han ikke kunne vinne uten min støtte). Han ville også bli utenriksminister, jeg sa «nei takk».

Corker var imidlertid rask med å svare:

«Det er synd at Det hvite hus har blitt en barnehage for voksne. Noen gikk helt klart glipp av vakten sin i morges» skrev han på sin egen konto.

I Intervjuet med New York Times sier han det ikke er noe sannhet i det Trump tvitret: Han sier presidenten oppfordret han til å stille til gjenvalg, og lovet ham støtte hvis han gjorde det.

Bob Corker representerer Tennessee og har vært senator siden 2007. Han har hatt det viktige vervet som leder av Senatets utenrikskomité siden 2015.

Ansvarlig for Iran-avtalen

Han sier han vet om flere tilfeller der Donald Trump har satt diplomatiske forhandlinger tilbake på grunn av sine «twitterfingre». Corker sier at det hovedsaklig er tre personer som sørger for at USA ikke er i fullstendig kaos. Det er ifølge Corker utenriksminister Rex Tillerson, forsvarsminister Jim Mattis og stabssjef i Det hvite hus, John F. Kelly.

Corker er i stor grad ansvarlig for Iran-avtalen som trådte i kraft i januar 2016. Avtalen innebærer internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot at de økonomiske sanksjonene mot Iran oppheves.

Avtalen hylles av fredsaktivister, og var også en av favorittene til å bli tildelt Nobels fredspris 2017. Men Donald Trump ønsker å skrote den fordi han ikke ser hvilken nytte USA har av den.

Den amerikanske presidenten vil trolig holde en tale 12. oktober der han skal legge frem forslag til hvilke strategi USA skal ha overfor Iran fremover.

(©NTB/TV 2)