Her er Ernas nye stjernelag

Trond Helleland, Tina Bru og Nikolai Astrup blir nøkkelpesoner i Høyre.
Trond Helleland, Tina Bru og Nikolai Astrup blir nøkkelpesoner i Høyre. Foto: NTB Scanpix/Montasje: TV 2
Dette er høyrefolkene som skal forsvare Erna Solbergs regjering i Stortinget.

Høyre og Fremskrittspartiet fortsetter i regjering, men uten samarbeidsavtale med Kristelig Folkeparti og Venstre., Dermed venter en tøff jobb for politikerne som er håndplukket for å lose regjeringens forslag gjennom Stortinget de neste fire årene.

En av de aller mest sentrale jobbene går til Nikolai Astrup, som blir ny finanspolitisk talsmann for Høyre. Han skal lede Stortingets finanskomite og får dermed ansvaret for de krevde forhandlingene om statsbudsjettet.

Ved hans side plasserer Fremskrittspartiet i morgen Helge Andre Njåstad når de velger ham til sin finanspolitiske talsmann.

Som forhandlingspartnere får de Terje Breivik som fortsetter som Venstres finanspolitiske talsmann og Kjell Ingolf Ropstad som i morgen velges til Kristelig Folkepartis mann i finanskomiteen på Stortinget.

Høyres øvrige medlemmer av finanskomiteen blir Mudassar Kapur, Elin Rodum Agdestein, Vetle Wang Solheim og Anne Kristine Linnestad.

Tidligere denne uken håndplukket Jonas Gahr Støre Arbeiderpartiets nye stjernelag på Stortinget, som blir hovedmotstandere for regjeringspartiene. Espen Barth Eide blir en av de aller mest sentrale politikerne som Arbeiderpartiets fraksjonsleder i energi- og miljøkomiteen.

Hans motspiller i Høyre blir Tina Bru som får hovedansvaret for å lede regjeringens forslag gjennom i Stortinget. Med seg på laget får hun Stefan Heggelund, Lene Westgaard-Halle og Liv Kari Eskeland.

Trond Helleland fortsetter som parlamentarisk leder for Høyre og går inn i utenriks- og forsvarskomiteen sammen med Ingjerd Schou, Hårek Elvenes og Michael Tetzschner. Michael Tetzschner blir utenrikspolitisk talsmann. Hans hovedmotstander i Arbeiderpartiet blir Anniken Huitfeldt.

Torsdag ettermiddag fordelte Høyre sine representanter på komiteene i Stortinget. Dette er de andre plasseringene:

Arbeids- og sosialkomiteen: Heidi Nordby Lunde (fraksjonsleder), Kristian Tonning Riise og Margret Hagerup.

Familie og kulturkomiteen: Tone Wilhelmsen Trøen (leder), Tage Pettersen og Marianne Haukeland.

Helse- og omsorgskomiteen: Sveinung Stensland (fraksjonsleder), Torill Eidsheim, Marianne Synnes og Erlend Larsen.

Justiskomiteen: Peter Christian Frølich (fraksjonsleder), Frida Melvær og Guro Angell Gimse.

Kommunal- og forvaltningskomiteen: Kristin Ørmen Johnsen (fraksjonsleder), Norunn Tveiten Benestad, Ove Trellevik og Mari Holm Lønseth.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen: Svein Harberg (fraksjonsleder) og Bente Stein Mathisen.

Næringskomiteen: Margunn Ebbesen (fraksjonsleder), Kårstein Eidem Løvaas, Ingunn Foss og Tom Christer Nilsen.

Transport- og kommunikasjonskomiteen: Helge Orten (leder), Solveig Sundsbø Abrahamsenb, Nils Aage Jegstad og Jonny Finastad.

Utdannings- og forskingskomiteen: Kent Gudmundsen (fraksjonsleder), Turid Kristensen, Mathilde Tybring-Gjedde og Aleksander Stokkebø.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook