I testpanelet satt Nelson Boaventura som er kokk på pizzarestauranten Villa Paradiso og Aleksander Johansen som er kjøkkensjef på pizzarestauranten Peloton.

Også de to brødrene og Matkontrollen-seerne Tobias og Fabian Vatsgar var med på smakstesten.

Produktene som ble testet var de originale pizzabunnene fra Peppes, Tine, Coop, Eldorado, og Rema 1000.

Hver bunn fikk samme topping med tomatsaus og mozzarella, og hver bunn ble stekt etter anvisning på pakken.

Test-resultatet er nedslående. Ingen fikk over terningkast fire!

SE MATKONTROLLEN TORSDAGER KLOKKA 20.00

Tine Nå familiepizzabunn original

Tobias Vatsgar er seer av Matkontrollen og fikk være med i pizzasmakingspanelet.<br>FOTO: Kari Nygard Tvilde
Tobias Vatsgar er seer av Matkontrollen og fikk være med i pizzasmakingspanelet.
FOTO: Kari Nygard Tvilde

Av de fem bunnene som ble testet, så havnet Tines Nå familiepizzabunn original helt på bunnen.

– Den hadde faktisk ikke noe god ettersmak. Den ble gjærete, og nesten bitter og stram i smaken, sier Tobias Vatsgar.

Pizzabunnen falt heller ikke i smak hos kjøkkensjef Aleksander.

– Den er som en type kapteinkjeks, og så glir den over i et eller annet som ligner tørr pappmasse. Den smaker sånn som tørrgjær lukter, har et bollepreg, og det er veldig lite salt i den, sier Johansen.

Dette er panelets rangering:

  1. Coop original pizzabunn
  2. Eldorado XXL original
  3. Rema 1000 stor og fersk pizzabunn og Peppes original pizzabunn (familie)
  4. Tine Nå familiepizzabunn original

Rema 1000 stor og fersk pizzabunn

Nelson Boaventura er kokk på Villa Paradiso i Oslo. <br>FOTO: Kari Nygard Tvilde
Nelson Boaventura er kokk på Villa Paradiso i Oslo.
FOTO: Kari Nygard Tvilde

Rema 1000 stor og fersk pizzabunn havnet på en delt tredjeplass sammen med Peppes.

– Den var litt mer tørr enn de andre, sier Nelson Boaventura.

Det er noe de to brødrene er enige, og kjøkkensjef Aleksander var ganske klar i sin melding.

– Jeg vil ikke anbefale noen å spise det her, sier Johansen.

Peppes original pizzabunn (familie)

Peppes original pizzabunn (familie) fikk gode tilbakemeldinger. Panelet syntes den var luftig.

– «Nice», den har liksom både skorpe og luft, sier Aleksander.

Smaken falt likevel ikke i god jord hos brødrene.

Aleksander Johansen, kjøkkensjef på Peloton i Oslo. <br>FOTO: Kari Nygard Tvilde
Aleksander Johansen, kjøkkensjef på Peloton i Oslo.
FOTO: Kari Nygard Tvilde

– Den smakte bare deig, sier Fabian.

– Den minner om sånn frossenpizza som du tar i mikroen. Den har litt samme konsistens, sier Tobias.

Eldorado XXL original

Bunnen Eldorado XXL original havnet på andreplass i testen.

– Den har sprøere skorpe iallfall. Den er grei på salt, og den er litt mer luftig, sier Tobias.

Nelson kommenterte også at bunnen var salt, mens den falt ikke i smak hos Aleksander.

– For meg ser dette ut til å være den med de beste forutsetningene, og jeg synes den var ganske kjip egentlig, kjip og deigete, sier Johansen.

Coop original pizzabunn

Fabian Vatsgar likte godt Coops pizzabunn. FOTO: Kari Nygard Tvilde
Fabian Vatsgar likte godt Coops pizzabunn. FOTO: Kari Nygard Tvilde

En knepen førsteplass var det bunnen Coop original pizzabunn som kapret. Alle fire paneldeltagerne var enige om at den var bedre enn de andre.

– Den fremstår som brød mer enn de andre, som fremstår som kjeks, sier Aleksander.

– Jeg synes den her var bedre enn de andre vi har spist til nå, sier Fabian.

Det er noe Tobias sier seg enig i.

– Jeg fikk den der brødsmaken, og den smakte faktisk noe annet enn kunstig og tørt, sier Tobias.

SE MATKONTROLLEN TORSDAGER KLOKKA 20.00