MÅLING: Forskere ved Nipissing University har sett nærmere på heterofile menns ansiktstrekk, og har konkludert med at menn med et bredt ansikt har større tendens til å være utro mot partneren sin.
MÅLING: Forskere ved Nipissing University har sett nærmere på heterofile menns ansiktstrekk, og har konkludert med at menn med et bredt ansikt har større tendens til å være utro mot partneren sin. Foto: Illustrasjonsfoto/Colourbox

Ny forskning: Menn med disse ansiktstrekkene er mest tilbøyelige til å være utro

Menn med bredt ansikt er oftere mer tilbøyelige til å være utro i et forhold, mener kanadiske forskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskere ved Nipissing University i Canada mener at de har funnet frem til hvilke ansiktstrekk som kan indikere at et mann er tilbøyelig til å være utro.

I studien som nylig ble publisert i fagbladet Archives of Sexual Behaviour, kan man lese at menn med et bredt ansikt har større tendens til å være utro mot partneren.

Studien har navnet «The Facial Width-to-Height Ratio Predicts Sex Drive, Sociosexuality, and Intended Infidelity».

Psykologiprofessor Steven Arnocky har ledet studiet, og stadfester dette overfor Science Daily:

– Ansiktets bredde i forhold til lengde kan forutse personenes sexlyst, tendensen til å ha sex utenfor forholdet, og planlagt utroskap.

Spurte om sexliv og monogami

Studiet er bygget på to forskjellige forsøk.

I det første forsøket ga forskerne 146 heteroseksuelle studenter et spørreskjema om deres sexlyst.

I det andre forsøket var deltok 314 personer. 43 prosent av dem var menn. I forsøket ble mennenes ansiktsbredde målt i forhold til ansiktslengden, og deretter måtte de svare på flere spørsmål om deres sexliv og holdninger til monogami.

Deretter sammenlignet forskerne sammen resultatene fra begge forsøkene, og konkluderte med at menn med brede ansikter har markant større tilbøyelighet til å være utro.

– Sammenlagt viser disse funnene at ansiktstrekk kan formidle viktig informasjon om menneskelige seksuelle motivasjoner, sier Arnocky.

Nylig offentliggjorde forskere et annet studie, hvor det ut fra de samme forsøksgruppene kunne konkludere med at folk med brede kinnben og et nesten firkantet ansikt sannsynligvis har mer lyst på sex enn andre.