UVANLIG: På andre forsøk klarte politiet å stoppe motorsyklisten. Foto: Minnesota State Patrol
UVANLIG: På andre forsøk klarte politiet å stoppe motorsyklisten. Foto: Minnesota State Patrol

Politiet hadde så mange spørsmål da de stoppet pandamannen ...

Lovens lange arm så seg nødt til å beslaglegge pandahodet. 🐼

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en bekymret bilist som i sommer ringte nødnummeret for å varsle om et noe (veldig?) uvanlig syn på motorveien i den amerikanske delstaten Minnesota.

Vedkommende hadde nemlig fått øye på en person i pandakostyme på en motorsykkel, og var ekstra bekymret fordi vedkommende kjørte uten hendene på styret. I tillegg var synet begrenset av pandahodet.

Politiet delte innringerens bekymring, og rykket ut for å finne «pandaen». Motorsykkelen forsvant imidlertid fra motorveien før politiet kom frem.

Men den 31. august fikk de en ny mulighet. Den samme motorsyklisten ble nemlig observert på et trafikkamera på Interstate 394, og denne gangen ble «pandaen» stoppet.

– Vi har så mange spørsmål, skriver Minnesota State Patrol om hendelsen på sin Facebook-side.

Forklaringen til «pandaen» var at han ønsket å gå viralt på nettet. Politiet svarte med å sikte han for hensynsløs kjøring, og pandahodet ble beslaglagt.

– Det er over en måned til Halloween. Og selv om Halloween var i dag, så ville ikke dette vært i orden eller lovlig, i tilfelle du lurer. Motorsyklister: Sørg for at du kan se og bli sett. Et pandahode vil ikke beskytte deg i en kollisjon som en godkjent hjelm vil gjøre, skriver de videre.

Selv om «pandaen» ble tatt i forrige måned, har saken fått oppmerksomhet etter at Minnesota State Patrol delte historien i sosiale medier denne uken.