Kim Jong-un kaller Trump sinnsforvirret

Nord-Koreas leder Kim Jong-un kaller USAs president Donald Trump sinnsforvirret, og sier amerikaneren vil «betale dyrt» for truslene sine.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un kaller USAs president Donald Trump sinnsforvirret, og sier amerikaneren vil «betale dyrt» for truslene sine. Foto: Kcna
Nord-Koreas leder Kim Jong-un kaller USAs president Donald Trump sinnsforvirret, og sier amerikaneren vil «betale dyrt» for truslene sine. Foto: Kcna

Uttalelsen kommer etter Trumps tale i FNs hovedforsamling tirsdag, der han refererte til den nordkoreanske lederen som «rakettmannen» på «selvmordstokt».

– I stedet for å komme med uttalelser som kunne lettet spenningen kom han med uhøflig vrøvl man ikke har sett maken til før, sier Kim i en pressemelding publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Videre sier han at han oppfordrer Trump til å velge sine ord med omhu når han taler for hele verden, og kaller presidentens oppførsel sinnsforvirret.

– Han er uegnet til å styre et land, han er helt klart en kjeltring og en gangster som liker å leke med ild, og ikke en politiker, sier Kim.

Han understreker at uansett hva slags respons Trump venter fra Nord-Korea vil det være verre enn presidenten kan forestille seg.

– En redd hund bjeffer høyere, sa Kim, som fikk kallenavnet «Rocket Man» av Trump tidligere denne uken, melder NBC.

– Jeg kommer til å temme den gale, senile amerikaneren med ild, avsluttet Kim.

Samtidig åpnet landets utenriksminister, Ri Yong-ho, for at de kan komme til å detonere en kraftig bombe i Stillehavet for å vise USA at de mener alvor.

– Det kan bli den kraftigste prøvesprengningen av en hydrogen-bombe i Stillehavet. Vi vet ikke hva slags ordre som vil bli gitt av vår leder Kim Jong-Un, sa Ri.

Advarselen kommer også etter at USA og FN har innført en rekke strenge sanksjoner mot Nord-Korea.

NTB/TV 2

Mer innhold fra TV 2