Onsdag fikk danske Mette Ringtved en ubehagelig telefon. Hennes åtte år gamle sønn William hadde falt stygt på sykkel og slått hodet i asfalten.

William ble raskt hentet av ambulanse og fraktet til sykehus.

Skremmende

Ringtved forteller til Ekstra Bladet at hun ble veldig redd da hun fikk beskjeden.

– Jeg begynte å kjøre mot sykehuset og mens jeg gjorde det fikk jeg mange ubehagelige tanker, forteller hun.

Ringtved fikk raskt beskjed om at det hadde gått bra med sønnen, men at de hadde vært heldige. Han kom seg unna med en lett hjernerystelse og sår i ansiktet.

– William hadde sykkelhjelm på, men hadde han ikke hatt det er det ikke sikkert at William hadde vært her lenger, forteller hun.

Viktig budskap

På sykehuset pratet Ringtved og sønnen William om hvor heldige de var og hvor galt det egentlig kunne ha gått.

– Plutselig kikker William på meg og spør om vi kan sørge for at de som ikke bruker sykkelhjelm får vite hvor dumt det er. Det sa jeg at vi godt kunne gjøre, og så skrev jeg et oppslag om opplevelsen vår på Facebook på hans vegne, forteller Ringtved.

Innlegget er i skrivende stund delt over 17.000 ganger og både mor og sønn er glade for at budskapet når så mange.

– Det har gjort William ordentlig glad og stolt, forteller Ringtved.

Hun synes det er helt surrealistisk at så mange har sett innlegget, men understreker at det viktigste ikke er hvor mange ganger det blir delt eller sett.

– Hvis bare vi har fått én person som normalt ikke bruker sykkelhjelm til å tenke seg om en ekstra gang når vedkommende skal sykle, så er vårt mål nådd, sier hun.

TV 2 skrev i fjor at bare to av fem nordmenn alltid bruker sykkelhjelm når de sykler. Grunnen til at folk lar hjelmen ligge varierer, men hver tiende oppgir forfengelighet som årsak til at de ikke bruker hjelm.