Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To minutter etter at Gjermund Cappelen ble dømt til 15 års fengsel, stilte han opp i et intervju med TV 2.

– Det viktigste for meg nå er at jeg er blitt trodd. Det er den følelsen jeg sitter igjen med, det er en god følelse, men samtidig er det veldig alvorlig det vi har vært gjennom i dag, det er en streng straff, sier Cappelen.

TV 2 møter ham på tinghuset. Han er tydelig preget av det han nettopp har vært gjennom.

Selv om han fikk strafferabatt på seks år for å ha samarbeidet med politiet, innrømmer han at han er skuffet over lengden på dommen.

– Jeg har fått noe reduksjon, og det er jo noe, sier han, og understreker at han og forsvarer Benedict de Vibe nå vil gå grundig gjennom dommen før de tar stilling til veien videre.

Jensen og Cappelen ble dømt for grov korrupsjon og innførsel av over 14 tonn hasj, eller medvirkning til dette. Dommen er ikke rettskraftig.

LES OGSÅ: TV 2s rettsekspert: – Håpløst å anke denne dommen

Dårlig sønn

Cappelen sier han har vært veldig stressa før dommen, og at han har sovet dårlig de siste nettene.

– Det verste scenarioet var å ikke bli trodd. At jeg ikke nådde gjennom med helheten, at det var så mye at man mistet oversikten, men retten har holdt tunga rett i munnen og fått med seg alt, sier han, og understreker at det er en grundig dom.

Også Cappelens familie har vitnet under den svært lange og omfattende rettssaken, som startet i desember og ble avsluttet i juni.

– Det verste under hovedforhandlingene var å høre min egen mor si at hun har gjort en dårlig jobb som mor. For det er ikke hun som har vært en dårlig mor, det er jeg som har vært en dårlig sønn, sier han, og legger til at han tenker mye på familien.

– Se deg i speilet

Mens Cappelen har forklart seg for politiet og også beskrevet hvordan Jensen skal ha vært involvert i de kriminelle forholdene, har Eirik Jensen hele tiden vært klar på at Cappelen lyver og at han er uskyldig.

– Det er klart dette er en tragedie, for Jensen, for hans familie, for alle, og for politiet også. Han har kjempet hardt imot, men det er jo kanskje på tide å se seg selv i speilet, sier han.

Cappelen understreker at han er glad for at domstolen har trodd på hans versjon av saken, men at han ikke er glad for den lange dommen til Jensen.

Selv ble han mandag fraktet tilbake til fengslet. Han har vært varetektsfengslet siden 2013, da han ble pågrepet i en omfattende politiaksjon.

– Jeg skal spise litt mat og slappe av, dette har vært en lang reise, og den er vel ikke over enda, sier han.

Eirik Jensen ble ikke varetektsfengslet etter dommen mandag.

Dommen er ikke rettskraftig, og Jensen har tatt betenkningstid på om han ønsker å anke den.

Jensens forsvarer, John Christian Elden, var i retten mandag tydelig på at det kommer til å komme en anke.