En uvanlig kraftig storm rammet deler av Romania i helgen.

Barn blant de døde

Søndag ble åtte personer drept og 67 skadet. Blant de døde er minst to barn, en kvinne som døde av et tre som ble blåst overende i dyreparken, og en mann som ble truffet av en reklameplakat som blåste ned av en vegg.

– Tak er revet av hus. Biler er blåst overende. Strømledninger er revet ned, og veier, fortau og bruer er ufremkommelige, sier ordfører i Timisoara, Nicolae Robu, til Digi24.

Amatørvideoer fra sosiale medier viser den enorme kraften i vinden. Man hører folk skrike av skrekk når hagemøbler blåser gjennom lufta.

Se video øverst i denne saken.

– Overraskende og sjelden

Uværet er ikke over og meteorologer advarer om sterk vind, store nedbørsmengder i sørvestre deler av Romania.

Meteorolog Teodora Cumpanasu beskriver uværet som overraskende og sjeldent intenst. Hun forklarer at uvanlig varm luft har blitt værende i atmosfæren lenge, og forårsaket dette plutselige skiftet.

Enkelte av vindkastene var oppe i 28 meter per sekund, og myndighetene ba folk om å holde seg hjemme, trekke ut kontakter og holde seg unna elektrisitetsverk.

Mange boliger har mistet strømmen som følge av uværet, og skoler, sykehus og boliger har fått taket revet av.

Vinden kom opp i 100 kilometer i timen, og rev overendre både trafikkskilt, trær og strømledninger. FOTO: Inquam Photos/Cornel Putan Alin/via REUTERS