Leteaksjon etter savnet 19-åring trappes ned

Politiet fortsetter arbeidet med å sjekke ut tips om hvor 19-åringen kan befinne seg.

Leteaksjonen ble iverksatt søndag kveld med politiet og Hovedredningssentralen. Over 30 frivillige mannskaper deltok også i søket.

Den savnede mannen ble sist sett i Grannesgaten natt til lørdag mellom klokken 02 og 03, melder Sør Vest politidistrikt.

– Han hadde vært på en fest i området, og ble observert av en politipatrulje, som forteller at han var beruset. Det er for tidlig å spekulere i om det ligger noe kriminelt bak, men vi har ingen holdepunkter for dette nå, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan til VG.

Mannen ble formelt savnet av familien klokken 18 søndag kveld. Da var han iført mørkeblå skjorte, sort dongeribukse og mørkeblå seilersko. Han er 173 cm høy, tynn, mørkt, kort hår med lang pannelugg.

Mandag ettermiddag melder Sør-Vest politidistrikt at det frivillige mannskapet avslutter sitt søk.

Politiet fortsetter imidlertid sitt arbeid og gjør blant annet søk på flere adresser ut fra meldinger de har fått inn i saken. Opplysninger tyder på at han kan ha oppholdt seg i Haugesund sentrum søndag.

– Vi får hele tiden inn tips som vi sjekker ut. Vi oppsøker adresser hvor han kan ha oppholdt seg og følger også opp elektroniske spor, sier operasjonsleder Britt Jorunn Løvereide til TV 2 mandag kveld.

NTB/TV 2