En sør-koreansk spesialsoldat viser frem kampsport-evnene under en demonstrasjon i Seoul.
En sør-koreansk spesialsoldat viser frem kampsport-evnene under en demonstrasjon i Seoul. Foto: Lee Jin-man

Sør-Korea oppretter «halshuggings-brigade» for å ta Kim

3000 elitesoldater skal trenes spesielt for å ta rotta på ledelsen i Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sør-Koreas forsvarsminister, Song Young-moo, annonserte planene i Seoul tirsdag.

Den nye brigaden med spesialsoldater skal bli i stand til å trenge inn i Nord-Korea på nattestid med spesialutstyrte helikoptre og fly.

Målet skal være å kunne ta livet av Kim Jong-un og toppledere i regimet i nabolandet.

Spionsatelitter

Styrken, som blir kalt «Spartan 3000», er en del av Sør-Koreas massive opprustning etter de siste atomprøvesprengningene til Nord-Korea, skriver New York Times.

Sør-Korea planlegger å øke forsvarsbudsjettet fra 2,4 til 2,9 prosent av BNP. Mens landet ikke har eller planlegger å bygge atomvåpen selv, skal mye av pengene brukes på konvensjonelle missiler,

I en tredelt strategi bruker landet hundrevis av milliarder av kroner på å styrke forsvaret mot nord-koreanske atomraketter, landet skal skyte opp minst fem nye spionsatellitter de neste årene, og ikke minst bygge kraftigere raketter for å slå ut både Kim og resten av det nordkoreanske lederskapet i en eventuell krig.

Bunkerser

Trump og den amerikanske regjeringen har godkjent at Sør-Korea får bygge langt kraftigere og mer dødelige raketter, som har evnen til å ødelegge underjordiske bunkerser der ledelsen i diktaturet ventes å oppholde seg.

Sør-Korea skal skaffe hele 3000 soldater i den nye elitebrigaden. Her trener spesialsoldater i Seoul forrige uke
Sør-Korea skal skaffe hele 3000 soldater i den nye elitebrigaden. Her trener spesialsoldater i Seoul forrige uke Foto: Handout

Sør-koreanske planleggere regner med at Nord-Korea har kapasitet til å avfyre minst 5200 granater og raketter mot Seoul i løpet av de ti første minuttene av en eventuell krig.

Ifølge sørkoreansk etterretning har Kim begynt å bruke bilene til sine nære medarbeidere for å holde seg skjult for omverdenen.

– Den beste avskrekkingen vi har, siden vi ikke har egne atomvåpen, er å få Kim Jong-un til å frykte for sitt eget liv, sier Shin Wok-sik, generalen som utformet Sør-Koreas militære strategi frem til han ble pensjonist i 2015.