Frank Aarebrot (70) hasteoperert for hjerteinfarkt

Valgekspert og professor Frank Aarebrot ble i hui og hast operert for hjerteinfarkt etter at han følte seg dårlig etter en tur hjem fra England mandag.

SYK: Statsviter Frank Aarebrot ble hasteoperert for et hjerteinfarkt. Foto: Åserud, Lise
SYK: Statsviter Frank Aarebrot ble hasteoperert for et hjerteinfarkt. Foto: Åserud, Lise

– Den to timer lange flyturen over Nordsjøen var ikke noe festlig. Men det var først da jeg var kommet hjem og skulle flytte meg fra rullestolen og bort på sengen, at jeg skjønte noe var riktig ille, sier Aarebrot til Bergens Tidende.

Valgeksperten ringte kontaktlegen, og hun var ikke i tvil om at det var snakk om et hjerteinfarkt.

Han ble dermed sendt i «hui og hast» til akuttavdelingen på Haukeland universitetssjukehus.

– Da en ung, tøff lege fra Trøndelag spurte om jeg ville ha en samtale med familie før de rullet meg inn på operasjonsbordet, skjønte jeg at det var alvorlig. Trøndere er ikke akkurat kjent for å være sentimentale. Samtalen takket jeg pent nei til, jeg så ikke noe poeng i å gjøre familien nervøs på forhånd. Det hadde blitt trist uansett, sier Aarebrot.

Dermed ble det kikkhulloperasjon gjennom albuen på 70-åringen som gikk av som professor emeritus ved Universitetet i Bergen 31. januar i år.

I valginnspurten har Aarebrot fått beskjed om å bli sengeliggende noen dager til, men han forteller at kona sørger for å holde ham oppdatert ved å lese alt om valget høyt for ham.

Han forsikrer overfor Bergens Tidende at operasjonen var vellykket, men sier han de neste dagene skal gjennomføre flere mindre inngrep.

NTB