ALVORLIG SKADD: En mann (19) er pågrepet etter at et jente (16) ble knivstukket på St. Hallvard videregående skole mandag formiddag. . Mandag ettermiddag jobbet kriminalteknikere på åstedet.
ALVORLIG SKADD: En mann (19) er pågrepet etter at et jente (16) ble knivstukket på St. Hallvard videregående skole mandag formiddag. . Mandag ettermiddag jobbet kriminalteknikere på åstedet. Foto: NTB Scanpix/Berg-rusten, Ole

Jente (16) alvorlig skadd etter knivstikking på skole

En jente (16) er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket foran medelever på skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Tilstanden til jenta er stabil, opplyser politiet til TV 2 mandag kveld. Den pågrepne 19-åringen har sittet i avhør mandag kveld.

En elev er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket ved St. Hallvard videregående skole i Lier i Buskerud.

Overkroppen

Innsatsleder i politiet, Arne Guddal, bekrefter overfor TV 2 at det er en jente (16) som er skadd.

– Jenta er stukket gjentatte ganger i overkroppen, sier Guddal, og politiet betegner henne som alvorlig skadd.

Gjerningsmannen stakk fra stedet like etter hendelsen, men ble senere pågrepet, cirka 500 meter fra skolen.

Politiadvokat Ole Jacob Garder bekrefter overfor TV 2 at en mann (19) er siktet for forsøk på forsettlig drap. Han skal avhøres av politiet mandag kveld.

Etter det TV 2 erfarer er ikke gjerningsmannen elev ved skolen. Han og den skadde jenta (16) hadde tidligere en relasjon til hverandre.

– Det er ingenting som tyder på at hun var et tilfeldig offer, opplyser politiet.

– Gjerningsmannen ble pågrepet et lite stykke unna skolen, etter å ha blitt sporet opp av politihunder, sier operasjonsleder Rune Hunshamar.

Gjerningsmannen skal ha blitt bitt av en politihund før han ble pågrepet.

Kniven som ble brukt av gjerningsmannen er beslaglagt av politiet.

Mange vitner

Hendelsen fant sted like før klokken 11 i formiddag. Gjerningspersonen ble pågrepet klokken 11.20, i et villaområde like ved skolen.

Flere som var vitne til hendelsen forteller til TV 2 at det først var et opptrinn mellom gjerningmannen og jenta i skolens aula, og at flere forsøkte å skille de to. Gjerningsmannen kom senere tilbake i skolens korridor, der jenta befant seg, og knivstakk henne gjentatte ganger.

Jenta (16) er fraktet til Drammen sykehus, hvor hun blir operert mandag ettermiddag.

– Den skadde er elev ved St. Hallvard videregående skole. Politiet avhører av vitner og gjennomfører åstedsundersøkelser, opplyser politiet.

Politiet melder at det ikke var flere involverte enn gjerningspersonen og den den skadde, og at ingen andre kom til skade under hendelsen. Politiet er på plass med flere patruljer på skolen.

Både elever og lærere ble vitne til den dramatiske hendelsen, som skjedde inne på skolen. Minst ti elever skal ha sett knivstikkingen.

– Det var mange elever som så hendelsen, og det er sendt et kriseteam til skolen for å bistå både lærere og elever, sier Guddal.

SKREMT: Elever ved St. Hallvards videregående skole ble vitne til at en jente (16) ble knivstukket. Foto: Kadafi Zaman/TV 2
SKREMT: Elever ved St. Hallvards videregående skole ble vitne til at en jente (16) ble knivstukket. Foto: Kadafi Zaman/TV 2
Foto: Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no