SIKTET: Peter Madsen er siktet for uaktsomt drap og likskjending av den svenske journalisten Kim Wall.
SIKTET: Peter Madsen er siktet for uaktsomt drap og likskjending av den svenske journalisten Kim Wall. Foto: Scanpix Denmark

Utvider siktelsen: Peter Madsen siktet for likskjending

Etter nye avhør har dansk politi utvidet siktelsen mot ubåteier Peter Madsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dansk politi melder fredag morgen at siktelsen mot ubåteier Peter Madsen utvides.

Madsen er, i tillegg til uaktsomt drap, nå siktet for likskjending, av den svenske journalisten Kim Wall (30).

– I forbindelse med videre etterforskning av ubåtsaken har siktede Peter Madsen vært til nye avhør. Siktelsen er blitt utvidet, og omfatter nå også usømmelig omgang med lik, skriver dansk politi.

Madsen er nå også siktet for brudd på danske straffelovs paragraf 139.

«Den som krenker gravferden eller gjør seg skyldig i usømmelig behandling av lik, straffes med bøter eller fengsel inntil seks måneder», heter det i dansk straffelov.

Madsen nekter fortsatt straffeskyld.

– Vi hadde forventet en form for utvidelse av siktelsen, ettersom min klient har erkjent at han har begravet Kim Wall til sjøs. Det i seg selv er jo en overtredelse av straffeloven, sier Madsens forsvarer Betina Hald Engmark til Ekstra Bladet.

Hun understreker likevel at Madsen fortsatt nekter for å ha partert Kim Wall.

Mandag ble det gjort funn av en torso ved Amager i København, og DNA-analyser viste senere at det var deler av liket av Wall.

Nye søk i vannet

Den 46 år gamle ubåteieren, oppfinneren og forskeren var i nye avhør med politiet torsdag.

Fredag skal dansk politi gjennomføre nye dykk i Dragør havn, utenfor København.

– Dette søket gjennomføres fordi den siktede, etter at han ble reddet i land, ble brakt til land i Dragør Havn, før han deretter ble kjørt til avhør hos politiet. Når politiet etterforsker en drapssak på land, vil politihunder gå opp ruten til siktede. Men fordi siktede har beveget seg til vanns, får vi hjelp av forsvarets dykkere til å utføre dette søket, skriver politiet videre i pressmeldingen.

Torsdag formiddag fikk svensk politi melding om funn av det man trodde var en kroppsdel utenfor Falsterbo, sør for Malmø.

Men etter omfattende søk viste det seg at det ikke var snakk om en kroppsdel fra et menneske.

Ubåtsaken har fått enorm oppmerksomhet i hele Skandinavia. Politiet har til sammen mottatt 656 tips i saken, men ønsker fortsatt at publikum som sitter med mulig informasjon – skal ta kontakt.