SAVNET: Stig Ingar Evje har vært savnet siden 3. mai. Familien har ikke gitt opp håpet om å finne ham igjen. Foto: Privat
SAVNET: Stig Ingar Evje har vært savnet siden 3. mai. Familien har ikke gitt opp håpet om å finne ham igjen. Foto: Privat

STIG INGAR EVJE (45) HAR VÆRT SAVNET SIDEN MAI:

Sjekker nye tips om mann som ligner savnet 45-åring

Politiet sjekker om det er Evje som er sett, eller en annen mann som pleier å bo utendørs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

45 år gamle Stig Ingar Evje har vært savnet siden onsdag 3. mai, da han forlot hytta på Sjusjøen i Hedmark. Siden da er det ingen som med sikkerhet har sett Evje.

Han er ifølge familien trent til å klare seg utendørs i lang tid, men de har en teori at han er i en forvirret sinnstilstand.

Den offisielle leteaksjonen er avsluttet, men familien har fortsatt letingen på egenhånd. Det har siden mai strømmet inn med tips fra personer som mener de har sett Evje, men han er så langt ikke funnet.

Sjekker om annen mann oppholder seg i området

Torsdag melder Oppland Arbeiderblad at politiet har fått inn flere tips om en mann i Spåtind-området som ligner på 45-åringen. Derfor sjekker nå politiet om det kan være savnede Evje, eller en annen mann som pleier å bo utendørs, og kan minne om ham i alder og utseende.

Mannen oppholder seg frivillig utendørs, og er ikke savnet eller etterlyst, slik Stig Ingar Evje er.

Politiet er ifølge VG i kontakt med venner og familie av denne mannen, for å se om mannen oppholder seg i det aktuelle området.

– Vi driver og sjekker ut hvorvidt han er ute og går. Vi har ikke kontroll på hvor han er, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, til VG.

T-skjorte hang til tørk - så forsvant den

Han understreker samtidig at politiet ikke vet sikkert hvem mannen, eller mennene er, som det er gjort flere observasjoner av i området.

– Vi sjekker om det kan være noen andre enn Stig Ingar Evje, men vi vet ikke noe sikkert. Vi har ingen sikre indikasjoner på at det er Evje. Det kan være han, eller det kan være noen andre, sier lensmannen til VG.

Denne uken ble det også gjort en observasjon av en hvit t-skjorte som hang til tørk, og senere forsvant, på østsiden av Dokkfløyvatnet. Ifølge politiet ga de beskjed til mannen som tipset om t-skjorten om å dra tilbake og ta et bilde, men da var t-skjorten borte. Det ble tirsdag kveld søkt med hund i to timer i området, men uten resultat, melder Hamar Arbeiderblad.

Har fått inn 150 tips

Tipsene som har kommet inn til politiet, gjelder også menn med forskjellige klesplagg, og som det er gitt forskjellige beskrivelser av.

Det har kommet inn rundt 150 tips siden 45-åringen ble meldt savnet i begynnelsen av mai. I helgen var det rundt 40 frivillige som deltok i søket, opplyser familien på Facebook.

– Noen interessante funn er gjort i terrenget, men Stig ble ikke observert, skrev familien i en oppdatering på Facebook.

Under søket i helgen ble det blant annet funnet menneskeskapte liggeplasser og bålplasser fra våren eller sommeren. Disse ble funnet på steder hvor det normalt ikke ferdes folk, samtidig som det ikke skal være snakk om jaktposter, opplyser familien.

Det ble også funnet en truse er sendt inn til DNA-analyse for å se om de tilhører den savnede mannen.

Stig Ingar Evje er 170 centimeter høy og har mørkt hår. Da han forsvant hadde 45-åringen på seg en fleecejakke fra Norrøna og en svart friluftsbukse.