KKK-leder truer med å brenne latinamerikansk journalist

KKK-leder Christopher Barker ble sterkt provosert over at det dukket opp en mørkhudet reporter på eiendommen hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsrerporter Ilia Calderón fra den latinamerikanske TV-stasjonen Univisjon i Miami, ble truet og hetset da hun besøkte lederen for Ku Klux Klan i North Carolina, Christopher Barker nylig.

Intervjuet var avtalt for lenge siden, men da Calderón viste seg å være latinamerikaner, ble Barker tydelig provosert, skriver Washington Post.

– Jeg forstår at jeg er den første svarte immigrant på eiendommen din, sier Calderón til Barker.

– Du er nigger, svarer han.

– Skal du jage meg ut herfra?

– Jeg skal brenne deg ut, sier Barker.

Når Calderon spør om han har tenkt å brenne ut 11 millioner immigranter i USA, sier Barker at det ikke er noe problem, for de drepte seks millioner jøder forrige gang.

Intervjuet ble gjort i kjølvannet av opptøyene i Charlottesville, der en kvinnelig motdemonstrant ble kjørt ned og drept av en nazisympatisør som kjørte i høy hastighet inn i folkemengden.

Kvinnen som ble drept var Heather Heyer (32). Hun var dypt engasjert i kampen mot rasisme i USA. Barker har i et intervju med CBS forsvart drapet.

– Jeg så hvordan folk slo på bilen hans, og da er det naturlig at du tråkker på gassen.

Kona til Barker, Amanda Barker, sier hun er lei seg for at Heyer døde, men at hun selv valgte å være til stede. Ektemannen avbryter henne og sier han ikke er lei seg for at hun ble drept, og de skylder begge på motdementrantene for volden og drapet.

– Antifascistene er en gjeng narkomane misfoster, sier Barker.

Barker-ekteparet sier de er fornøyd med måten president Donald Trump håndterte hendelsen i Charlottesville, og mener han var nødt til å si offentlig at han la skylden på begge sider.

– Jeg forstår hva han egentlig mener om saken, sier Barker til CBS.

I USA er Donald Trump sterk kritisert for måten han håndterte saken på, også blant sine egne. Flere republikanske ledere har tatt sterk avstand fra Trumps påstand om at det var «flere sider» som var ansvarlig for volden som oppsto.

– La det være klinkende klart. Forestillingen om et hvitt overherredømme er frastøtende. Slike fordommer er imot alt det landet vårt står for. Det er ikke rom for moralsk tvetydighet, skriver lederen for Representantenes hus, den ledende republikaneren Paul Ryan, på Twitter.

Florida-senator Marco Rubio er også sterkt kritisk til sin tidligere motstander fra nominasjonskampen før valget i fjor.

– President, du kan ikke tillate at forkjemperne for et hvitt herredømme kun får deler av skylden. Deres tanker vil koste nasjonen og verden så mye smerte, skriver han på Twitter.