SAVNET: Kim Isabel Wall ble med ubåteieren Peter Madsen for å lage reportasje om ham 10. august. Da hun ikke kom hjem som avtalt, slo kjæresten hennes alarm.
SAVNET: Kim Isabel Wall ble med ubåteieren Peter Madsen for å lage reportasje om ham 10. august. Da hun ikke kom hjem som avtalt, slo kjæresten hennes alarm. Foto: Ritzau/Tom Wall, Kims bror

Politiet bekrefter at det parterte liket er Kim Wall

Københavnspolitiet bekrefter at det er DNA-match mellom savnede Kim Wall og kvinneliket som ble funnet uten armer, hode og ben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liket av en kvinne som ble funnet i vannkanten sørvest for Amager denne uka, er den svenske journalisten Kim Wall (30), melder København-politiet på Twitter.

Mandag gjorde en tilfeldig forbipasserende syklist det makabre funnet i vannkanten. Det ble funnet en kvinnelig overkropp, som manglet armer bein og hode.

Funnet ble gjort i området hvor politiet har drevet søk etter den svenske journalisten, som politiet mener omkom i ubåten til danske Peter Madsen.

Politiet bekrefter onsdag morgen at det er DNA-match mellom savnede Wall og kvinneliket.

Madsen: – Lettet over funnet

Den drapssiktede 46-åringen er lettet over at liket er identifisert, sier hans forsvarer.

– Min klient og jeg er svært tilfreds med at funnet som politiet har gjort, lot seg identifisere. Den delen av etterforskningen er nå på plass, og det er han svært lettet over, sier forsvarsadvokat Betina Hald Engmark til Ritzau.

På spørsmål om hvorfor han er lettet, svarer hun at Madsen ikke ønsker noe annet en at saken blir oppklart og sannheten kommer fram.

– Det er fortsatt i min klients interesse og hans ønske, føyer hun

Kims mor: – Grenseløs sorg

Kort tid etter at København-politiet gikk ut med opplysningene om DNA-matchen, skrev Kims mor, Ingrid Wall, en hjerteskjærende statusoppdatering på sin Facebook-profil.

«Det er med grenseløs sorg og forferdelse at vi har mottatt beskjeden om at levningene av vår datter og søster Kim Wall, har blitt funnet», skriver hun.

Walls mor skriver at familien har fått støtteerklæringer fra alle verdenshjørner etter at Kim forsvant. Den svenske journalisten var freelanser og reiste verden rundt for å rapportere.

«Omfanget av katastrofen kan vi ennå ikke forutse, og mange spørsmål gjenstår å få svar på. Tragedien rammer ikke bare oss og resten av familien, men venner og kolleger over hele verden».

Søker etter flere likdeler

Etter likfunnet mandag har politiet gjort søk etter nye likdeler.

Tirsdag gjennomsøkte dykkere fra forsvaret blant annet fiskegarn, men det ble ikke gjort noen funn. Dykkere har også søkt i flere områder etter å ha mottatt tips om mulige likdeler, men uten resultat.

– Dykkere fra forsvaret har undersøkt fiskegarn og andre steder uten å finne noe. Hjemmevernet har gått langs kysten og søkt, uten å finne flere spor, sa etterforskningsleder Jens Møller Jensen i en pressemelding.

Madsen: Døde i ulykke

Wall ble meldt savnet natt til 11. august etter at hun dro på en ubåtreise med Madsen for å skrive en reportasje om ham. Den danske oppfinneren hevdet først at han hadde satt Wall til land om kvelden, før han fortsatte sin tur.

Madsen har siden innrømmet at Wall døde i en ulykke om bord på ubåten, og at han kastet henne over bord.

– Siktede har til politiet og retten forklart at det skjedde en ulykke om bord på ubåten, som har medført Kim Walls død, og at han etterfølgende har begravet henne til sjøs, på et ikke nærmere definert sted i Køge bukt, opplyste politiet i en pressemelding.

Politiet mener også at Madsen senket sin egenbyggede ubåt, Nautilus UC3, med vilje etter drapet. Ubåten ble meldt savnet i morgentimene 11. august. Da ubåten ble lokalisert etter en leteaksjon, sank den kort tid etter.

Madsen er siktet for uaktsomt drap under svært skjerpede omstendigheter og har sittet varetektsfengslet siden Wall forsvant.

Både danske og svenske sjøfartsmyndigheter har deltatt i det omfattende søket etter Wall de nærmere to ukene hun har vært savnet.