– Hode, bein og armer manglet som følge av en bevisst avskjæring

Politiet har fått meldinger om mulig funn av flere kroppsdeler, men kan fortsatt ikke fastlå hvem den døde er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dykkere og medlemmer av forsvaret leter tirsdag etter flere likdeler i København Bukt etter funnet av en avkappet overkropp mandag.

– Det har blitt foretatt en obduksjon i dag. Vi kan nå si at overkroppen mangler hode, ben og armer som følge av en bevisst avskjæring, sier etterforskingsleder Jens Møller Jensen i en pressemelding.

Politiet har fått meldinger om mulige observasjoner av flere kroppsdeler i vannet, men har ikke funnet noe konkret.

Se hele pressebriefen øverst.

Har tatt DNA-prøver

– Dykkere fra forsvaret har undersøkt fiskegarn og andre steder uten å finne noe. Hjemmevernet har gått langs kysten og søkt, uten å finne flere spor, sier Møller Jensen.

Rettsmedisinere har fremdeles ikke funnet ut om overkroppen som ble funnet i vannkanten mandag tilhører den svenske journalisten Kim Wall.

– Funnene under obduksjonen er slik at overkroppen kan tilhøre Kim Wall, men vi vet det ikke enda. Det er tatt DNA-prøver som skal sammenlignes med DNA-materiale av Wall som vi har innhentet tidligere, sier Møller Jensen.

Resultatene er ventet å bli klare onsdag morgen.

Overkroppen som ble funnet i sjøen mandag, ble fort satt i forbindelse med den mystiske forsvinningen til Kim Wall. Funnet er gjort i området hvor politiet har drevet søk etter den svenske journalisten Kim Wall (30). Hun er savnet etter å ha omkommet i ubåten til danske Peter Madsen.

Forsvant sporløst

Det er halvannen uke siden Kim Wall sporløst forsvant. Hun ble sist sett i den private ubåten «UC3 Nautilus» sammen med forsker og oppfinner Peter Madsen.

Wall ble meldt savnet av kjæresten 11. august. Han fryktet at det var skjedd henne noe på sjøen. Ubåten ble så funnet i nærheten av Drogden Fyr, og det ble opprettet radiokontakt med Peter Madsen som opplyste at han satt kursen mot land.

På vei inn sank imidlertid ubåten, og Madsen ble reddet opp av vannet. Da forklarte han at Kim Wall ikke var om bord, og at hun var satt i land dagen før. Senere ble det kjent at Madsen hadde endret sin forklaring.

– Skjedde en ulykke

Mandag opplyste politiet har Madsen har forklart i avhør at det skjedde en ulykke om bord i ubåten, og at Kim Wall er død.

– Siktede har til politiet og retten forklart at det skjedde en ulykke om bord på ubåten, som har medført Kim Walls død, og at han etterfølgende har begravet henne til sjøs, på et ikke nærmere definert sted i Køge bukt, opplyste politiet i en pressemelding.

Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, forklarte at Madsen var lettet over at opplysningene til Ekstra Bladet at hennes klent er lettet over at opplysningene nå er kommet frem.

– Han er letter over opplysningene som er blitt frigitt, skrev hun i en SMS til Ekstra Bladet.