Tenåring erkjenner å ha skadet elev ved Namsos ungdomsskole – gutt måtte sy 25 sting

En skoleelev ble skadd i en voldshendelse ved Namsos ungdomsskole mandag morgen. En person er siktet for kroppsskade.

En ungdomsskoleelev ved Namsos ungdomsskole ble skadet etter en voldshendelse mandag morgen.  Foto: Mats Ivar Sandmo/Namdalsavisa
En ungdomsskoleelev ved Namsos ungdomsskole ble skadet etter en voldshendelse mandag morgen. Foto: Mats Ivar Sandmo/Namdalsavisa

Gutten som ble utsatt for volden som skjedde like ved skoleporten, får behandling ved sykehuset i Namsos. Det skriver Namsos kommune i en pressemelding.

Hendelsen skjedde ved ni-tiden mandag morgen. Rektor Grete Mo bekrefter overfor TV 2 at en elev på skolen har fått skader i ansiktet etter å ha blitt slått eller kuttet med en gjenstand. Det skal ikke dreie seg om kniv.

– Vi fikk raskt fraktet eleven til sykehuset som ligger like ved siden av her, sier hun til TV 2.

Trøndelag politidistrikt opplyser i en pressemelding at skadene ikke er livstruende, og at gutten har gjennomført avhør med politiet.

NRK har snakket med gutten som ble angrepet, som sier at han måtte sy 25 sting etter hendelsen. Han sier også til statskanalen at ungdommen som angrep ham, gjorde det fordi han ville i fengsel. Dette er ikke bekreftet av den voldssiktede guttens forsvarer.

Siktet for kroppskade

Politiet pågrep raskt den mistenkte, som de etter avhør har siktet i saken, melder Namdalsavisa. Han er siktet for kroppsskade.

Rektor Grete Mo forklarer at den siktede ungdommen ikke er elev ved skolen.

– Det er veldig trist og uheldig at vi får en sånn hendelse her, sånt skal ikke skje, sier hun.

Det er gjennomført vitneavhør, og saken blir etterforsket av politiet. Politiet undersøker blant annet en eventuell relasjon mellom de to involverte, samt forløpet for hendelsen.

Ingen av de to involverte er kjent for politiet fra tidligere.

– Erkjenner handlingen

Den siktedes forsvarer, advokat Rolf Christensen bekrefter overfor NTB at gutten erkjenner selve handlingen.

Bakgrunnen og motivet er det imidlertid ikke riktig å si noe om på nåværende tidspunkt, sier han.

Det er fortsatt uklart hvilken gjenstand eleven ble slått eller kuttet med. Ifølge advokaten dreier det seg imidlertid om «en skarp gjenstand».

– Begge er unge gutter av utenlandsk opprinnelse. Den siktede gutten er litt eldre enn fornærmede og går på en annen skole, opplyser Christensen.

Raskt tilbake

Rektoren forklarer at de fleste elevene hadde gått inn på skolen da hendelsen skjedde, slik at ikke så mange fikk det med seg.

Undervisningen går i dag som normalt, og rektoren regner med at den skadde eleven vil komme tilbake til skolen relativt raskt.

Skolen ber elever som har behov for å snakke om hendelsen, om å ta kontakt med sin kontaktlærer. Andre som kan ha sett hendelsen, bes kontakte politiet.