Steve Bannon var en av Trumps viktigste rådgivere. Nå blir han en av de mange fra Trumps stab som har forlatt Det hvite hus.

Det betyr at fire av seks av Trumps nærmeste allierte fra starten av presidentskapet, har forsvunnet ut av korridorene i Det hvite hus.

Reince Priebus, Sean Spicer og Michael Flynn har alle måttet gå av av ulike årsaker, og nå er altså også Bannon ute.

– En av de mest kontroversielle

Før det ble helt bekreftet at Bannon skulle forlate Det hvite hus, truet «alt-right»-forkjemper Mike Cernovich med at han ville lekke historier som ville skade Trump-administrasjonen, dersom Bannon forsvant.

– Hvis Bannon forsvinner, vet du hva som vil skje? Det blir skilsmisser, for jeg vet om elskerinnene. Jeg vet alt, sa Cernovich i en direktesending på Periscope, ifølge The Daily Beast.

Steve Bannon kom inn fra sidelinjen for omtrent et år siden, da Trumps kampanje slet i kraftig motbakke, mens Hillary Clinton hadde vind i seilene. USA-kommentator Thor Steinhovden sier Steve Bannon siden har vært en av de mest kontroversielle personene i Trumps administrasjon.

TYNNES UT: Reince Priebus, Sean Spicer, Michael Flynn og Steve Bannon er borte fra Det hvite hus. Foto: Reuters
TYNNES UT: Reince Priebus, Sean Spicer, Michael Flynn og Steve Bannon er borte fra Det hvite hus. Foto: Reuters

– Steve Bannon er en av de siste fra den opprinnelige banden som var med Trump inn i Det hvite hus. Nå er det stort sett bare familien, karrieremilitære og demokrater som sitter igjen, sier Steinhovden.

– Kan gå til krig mot Trump

Det er uvisst om Bannon forlot Det hvite hus frivillig, eller om han ble bedt om det. Han har tidligere jobbet i Breitbart News, som han returnerer til umiddelbart.

Steinhovden sier det har vært snakket om at Bannon nå er «sluppet løs», men at den tidligere rådgiveren har planer om å støtte Trump også i fremtiden.

– Bannon har vært en pådriver for at Trump skal oppfylle sine valgløfter om innvandring og handelspolitikk. Hvis ikke Trump gjør det, kan vi fort se at det blir en krig mot Trump fra ytre høyre fløy, med Bannon i spissen.