RAMMET AV TERROR: Den travle handlegaten La Rambla i Barcelona ble rammet av terror torsdag. Minst 13 mennesker mistet livet i varebilens ville ferd.
RAMMET AV TERROR: Den travle handlegaten La Rambla i Barcelona ble rammet av terror torsdag. Minst 13 mennesker mistet livet i varebilens ville ferd. Foto: AFP/Privat

treåring blant ofrene i barcelona:

Foreldre leter desperat etter sønnen Julian (7)

Flere barn skal være rammet av terrorangrepene i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ettermiddag kjørte en varebil inn i den travle handlegaten La Rambla i Barcelona.

På sin ville ferd traff varebilen flere mennesker i høy fart. Minst 13 mennesker døde, og mer enn 100 er innlagt på sykehus med skader, ifølge spanske myndigheter.

Ifølge spanske medier er en tre år gammel jente blant de døde.

En seks år gammel jente skal være innlagt på sykehus med alvorlige skader. Nasjonaliteten til de to barna er ikke kjent.

Hold deg oppdatert: Følg utviklingen i TV 2s livesenter.

Leter etter sønnen

På Facebook sirkulerer nå en desperat etterlysning fra slektninger av en syv år gammel australsk gutt.

Syv år gamle Julian Cadman fra Sydney var i Barcelona med moren, som er innlagt på sykehus etter terrorangrepet. Men i kaoset mistet hun sin syv år gamle sønn, skriver australske ABC.

Guttens far er på vei til Barcelona for å lete etter sønnen. Familien har også frigitt et bilde av den unge gutten, som nå sirkulerer i australske medier.

Australske myndigheter bekrefter ifølge ABC at en australsk borger er savnet etter hendelsen. Guttens mor, som er innlagt på sykehus, har alvorlige skader men er stabil, opplyser hennes svigerfar Tony Cadman på Facebook.

«Vær så snill å del dersom du har familie eller venner i Barcelona», skriver Cadman under et bilde av barnebarnet.

Bruno (35) døde

Spanske myndigheter har enda ikke frigitt identitene på de døde. Italienske medier melder imidlertid fredag formiddag at italieneren Bruno Gulotta er blant de omkomne etter angrepet i Barcelona.

DØDE: Italienske Bruno Gulotta døde i terrorangrepet i Spania torsdag. FOTO: Tom's Hardware
DØDE: Italienske Bruno Gulotta døde i terrorangrepet i Spania torsdag. FOTO: Tom's Hardware

Gulotta jobbet i tekno-magasinet Tom's Hardware i Italia, som bekrefter at en av deres kolleger døde. 35-åringen var i Barcelona med sin kjæreste og to barn.

«Det er en tragedie som treffer oss på så mange måter, én mer dramatisk enn den andre», skriver kollegene.

Ifølge den italienske avisen Repubblica, hadde Bruno en sønn på 5 år og en datter på bare syv måneder.

«Vi setter oss selv i situasjonen til lille Alexander, som skal starte på barneskolen uten at hans liv og familie noensinne vil bli den samme. Og vi tenker på lille Aria, som ikke har den grusomme scenen i minnet, men hun vil aldri bli kjent med pappaen sin».

Mange nasjonaliteter

Fredag morgen bekrefter myndighetene at ofrene tilhører flere ulike nasjonaliteter.

Blant de sårede eller drepte etter terrorangrepene i Barcelona og Cambrils er det statsborgere fra 24 ulike land, melder The Guardian via katalanske myndigheter.

Dette inkluderer personer fra blant annet Frankrike, Nederland, Belgia, Hellas, Kina, USA og Australia. Ifølge franske myndigheter er 26 franske statsborgere skadet, og elleve av dem er kritisk skadet, melder Reuters.

Utenriksdepartmentet (UD) hadde torsdag kveld ikke fått meldinger om at nordmenn er rammet.

Fem terrormistenkte drept

Natt til fredag, noen timer etter varebilangrepet i Barcelonas sentrum, kom meldinger om et nytt angrep sør for den spanske storbyen. En bil kjørte inn i en folkemengde på en strandpromenade i byen Cambrils, rundt 120 kilometer fra Barcelona.

Politiet tror de to angrepene har sammenheng med hverandre.

Foreløpig er det ikke bekreftet sivile ofre etter angrepet. Fem terrormistenkte, som satt i bilen, ble imidlertid skutt og drept av politiet. Noen av disse skal ha hatt på seg hva syntes å være bombebelter, men disse var ifølge politiet falske.

I tillegg er syv personer skadd etter angrepet i Cambrils.

Tre pågrepet

Så langt er minst tre personer pågrepet etter angrepene.

To ble pågrepet torsdag, mens den tredje ble arrestert av politiet fredag morgen. Ifølge politiet har varebilsjåføren som angrep i Barcelona ikke blitt pågrepet.

Politiet knytter begge angrepene opp mot en kraftig eksplosjon i byen Alcanar sør for Barcelona på onsdag. Da eksploderte et hus, og det ble gjort funn av gassflasker med propan og butan. Spansk politi mistenker at huset ble brukt som en «bombefabrikk», og at man forsøkte å lage eksplosiver. Én person som var inne i huset da det smalt, døde.