Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En varebil kjørte ned flere titalls personer langs den populære handlegaten Las Ramblas i Barcelona torsdag.

Det er meldt om flere skadde og drepte personer, etter det politiet i Spania beskriver som en terrorhandling.

– Folk ble paniske

Rebekka Kehus (20) og samboeren Ivan Nilsen (29) fra Ørje i Østfold er på ferie i Barcelona, og hadde vært på stranda da de bestemte seg for å ta litt mat på en restaurant.

– Da vi hadde sittet på restauranten i omtrent ti minutter, skulle vi bestille fra kelneren. Plutselig kikket han rart ut av vinduet, og så hørte vi et kjempesmell, sier Rebekka til TV 2

Vinduene på restauranten og mange av vinduene i området rundt knuste, uten at Rebekka helt vet hvorfor. Varebilen hadde rast forbi på gaten rett utenfor restauranten de satt på.

– Folk ble fullstendig paniske. De løp rundt i restauranten og kastet seg ned på gulvet.

– Fortsatt skjelven

Rebekka og Ivan gikk først opp i 2. etasje, og så hvilke skader varebilen hadde gjort utenfor. Boder var knust i fillebiter, og mange personer hadde blitt truffet.

– Vi fikk med oss alt av hvordan det så ut etterpå. Skadde folk lå strødd i gata, og mange var blodige. Vi gikk vekk fra området og ringte hjem for å fortelle at vi var uskadd, sier Rebekka.

Mens hun snakket med sin mor på telefon, fikk folk plutselig panikk igjen. Da TV 2 snakket med Rebekka og Ivan torsdag kveld, hadde de kommet seg til hotellet.

– Jeg er fortsatt shaky. Det var kjempeekkelt. Jeg sitter fortsatt og skjelver, sier Rebekka.