I BARCELONA: Rebekka Kehus (20) og Ivan Nilsen (29) sier boder var knust i fillebiter og at folk lå strødd i gatene.
I BARCELONA: Rebekka Kehus (20) og Ivan Nilsen (29) sier boder var knust i fillebiter og at folk lå strødd i gatene. Foto: Privat

Terroren i Barcelona:

Rebekka (20) og Ivan (29) satt på restaurant da varebilen raste gjennom boder utenfor

Rebekka Kehus (20) og Ivan Nilsen (29) satt med ryggen til vinduet i restauranten da de hørte et stort smell fra gata utenfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En varebil kjørte ned flere titalls personer langs den populære handlegaten Las Ramblas i Barcelona torsdag.

Det er meldt om flere skadde og drepte personer, etter det politiet i Spania beskriver som en terrorhandling.

– Folk ble paniske

Rebekka Kehus (20) og samboeren Ivan Nilsen (29) fra Ørje i Østfold er på ferie i Barcelona, og hadde vært på stranda da de bestemte seg for å ta litt mat på en restaurant.

– Da vi hadde sittet på restauranten i omtrent ti minutter, skulle vi bestille fra kelneren. Plutselig kikket han rart ut av vinduet, og så hørte vi et kjempesmell, sier Rebekka til TV 2

Vinduene på restauranten og mange av vinduene i området rundt knuste, uten at Rebekka helt vet hvorfor. Varebilen hadde rast forbi på gaten rett utenfor restauranten de satt på.

– Folk ble fullstendig paniske. De løp rundt i restauranten og kastet seg ned på gulvet.

– Fortsatt skjelven

Rebekka og Ivan gikk først opp i 2. etasje, og så hvilke skader varebilen hadde gjort utenfor. Boder var knust i fillebiter, og mange personer hadde blitt truffet.

– Vi fikk med oss alt av hvordan det så ut etterpå. Skadde folk lå strødd i gata, og mange var blodige. Vi gikk vekk fra området og ringte hjem for å fortelle at vi var uskadd, sier Rebekka.

Mens hun snakket med sin mor på telefon, fikk folk plutselig panikk igjen. Da TV 2 snakket med Rebekka og Ivan torsdag kveld, hadde de kommet seg til hotellet.

– Jeg er fortsatt shaky. Det var kjempeekkelt. Jeg sitter fortsatt og skjelver, sier Rebekka.