Denne uken dukket ringen opp igjen på en gulrot som ble dratt opp på familiens gård ved Armena i den kanadiske delstaten Alberta.

– Jeg kjente den straks igjen, forteller 84-åringen til CBC News.

Hun fikk forlovelsesringen i 1951, ett år før hun giftet seg med sin Norman. I september 2004 ble den borte mens hun luket i hagen.

Mary lette overalt etter diamantringen, men den var søkk borte. Hun turte ikke å fortelle noe til ektemannen og skaffet seg en annen ring.

Passer fortsatt

Men nå, 13 år senere, er ringen kommet til rette. Det var svigerdatteren Colleen Daley som dro opp gulroten som hadde vokst gjennom ringen. Hun skjønte at den enten måtte tilføre bestemor eller svigermor, for de var de eneste kvinnene som hadde bodd på gården.

GULL I ÅKEREN: Svenske Lena Påhlsson fant sin fosvunne giftering på denne gulroten i 2011. Foto: Anna Påhlsson
GULL I ÅKEREN: Svenske Lena Påhlsson fant sin fosvunne giftering på denne gulroten i 2011. Foto: Anna Påhlsson

– Jeg spurte mannen min om han kjente igjen ringen, og han sa ja. Hans mor hadde mistet forlovelsesringen for mange år siden og hadde aldri funnet den. Så dukker den opp på denne gulroten, sier Daley til CBC.

Mary Grams ektemann døde for fem år siden, en måned etter at de feiret sin 60. bryllupsdag. Nå ser Mary fram til å sette ringen på fingeren igjen.

– Jeg skal bruke den fordi den passer fortsatt, sier hun.

Gull-rot

Dette er ikke første gang en savnet ring dukker opp i gulrotåkeren. I oktober 2011 fant svenske Lena Påhlsson igjen gifteringen som hadde vært borte i 16 år – på en gulrot i hagen. Lena fortalte til TV 2 at hun var absolutt sikker på at det var hennes ring.

– Jeg designet den selv før bryllupet. Navn og dato er gravert på innsiden av ringen, sa Lena.