HARDE KÅR: I undersøkelsen kommer det frem at en gjennomsnittlig mors «arbeidsdag» starter 06.23, og den er ikke over før 20.31.
HARDE KÅR: I undersøkelsen kommer det frem at en gjennomsnittlig mors «arbeidsdag» starter 06.23, og den er ikke over før 20.31. Foto: Colourbox

Omfattende undersøkelse: Mødre jobber to og en halv fulltidsjobber

Å være mamma er ikke bare en fullstidsjobb. En ny amerikansk undersøkelse viser at en gjennomsnittlig mor jobber 98 timer i uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange mødre vil være enige om at bare det å være mamma er en fulltidsjobb.

Ifølge en ny amerikansk undersøkelse, er det faktisk mer enn en fulltidsjobb – mye mer.

Ifølge studien jobber en gjennomsnittlig mor utrolige 98 timer i uka, hvis man legger sammen hvor mye hun jobber på den vanlige jobben sin, og med barna.

Dette tilsvarer nærmere to og en halv fulltidsjobber, skriver Yahoo!

Den uhøytidelige undersøkelsen er foretatt en amerikansk juiceprodusent som ville finne ut nøyaktig hvor mye en mor jobber både på hjemme- og bortebane.

Like travelt i helgene

Selskapet har fulgt 2000 mødre som har barn i alderen fem til tolv år. Samtlige mødre jobber fulltid.

De fant ut at den gjennomsnittlige dagen til en mor starter klokka 6.23, og slutter klokken 20.31.

De fant også ut at mødrene i sin «fritid» brukte tiden på oppgaver i hjemmet – og at helgene deres var like travle som ukedagene.

I gjennomsnitt oppga de 2000 mødrene at de har bare én time og syv minutter egentid daglig, og at mye av denne tiden gikk til å ta seg en dusj uten selskap fra barna.

40 prosent av mødrene som deltok i studien oppga at de følte av livene deres føles som en serie uendelig mengde oppgaver.

Vin og våtservietter

– Resultatene fra studien belyser nøyaktig hvor krevende rollen som mor kan være, og hvor en non stop-bombardering av oppgaver den består av, sier Casey Lewis i juiceprodusenten Welch's.

Mødrene ble spurt om hva som er deres «lifesavers», og her ble det oppgitt alt fra et par glass vin, til barnevakt, Netlix både for barn og voksne, kaffe, smålurer, våtservietter og middager på fastfoodkjeder.