Demonstrerte terrorangrep mot norsk skole foran statsministeren

– Dramatisk, sier Erna Solberg, som lover et nytt beredskapssenter innen 2020.

Onsdag besøkte statsminister Erna Solberg beredskapstroppen da de øvde på et terrorangrep mot en skole.

Øvelsen starter med en bil som kjører inn på en skolegård. Så tar tre terrorister seg inn på skolen.

TV 2 var eneste medium som fikk være med på øvelsen, hvor også politimesteren i Oslo og justisministeren var til stede.

Øvelsen gjorde inntrykk på statsministeren.

– Du skjønner hvor dramatisk det må ha vært for de sivile som egentlig ville vært der inne og at politifolkene må være godt trent og kunne dette på forhånd, sier Solberg til TV 2.

Mannskap fra beredskapstroppe står klare i Oslo 24 timer i døgnet, og responstiden deres er maks fem minutter.

Lover nytt senter innen tre år

Politifolkene som deltok på øvelsen hadde klar beskjed til statsministeren: De trenger et nytt beredskapssenter så raskt som mulig.

Debatten rundt politiets planlagte beredskapssenter på Taraldrud i Ski kommune har vært betent.

Skolebarn og foreldre i aksjonsgruppa «Stopp støyen» er bekymret for støy fra det nye senteret. Det er ikke statsministeren.

– Jeg skjønner at folk er opptatt av sitt nærmiljø og at de er opptatt av støy. Men man tenker godt gjennom dette, så det er strenge krav til støyen fra beredskapssenteret. Vi må ha et senter som tar ut mest mulig beredskap for Norge, sier Solberg.

Under besøket hos beredskapstroppen lovte Solberg at et nytt beredskapssenter skal være på plass innen 2020, dersom alt går etter planen.

– Gjennom samtalene jeg har hatt her, har jeg fått understreket at beredskapssenteret er viktig. Det å kunne samtrene, det å ikke ha så mye tid på å reise fra ulike skytefelt til annen og det å ha alt samlet, gjør at vi får brukt enda mer av den beredskapen vi har, sier Solberg.

– Forutsatt at planprosessene går riktig for seg nå, så har vi et fullt beredskapsenter oppe og står i 2020, sier statsministeren.