Minst fem av de omkomne var turister på besøk i nasjonalparken Jiuzhaigou, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Nyhetsbyrået melder også om 164 skadde. Offisielle tall tidligere har vært 88, hvorav 21 av dem alvorlig.

Kriseberedskapsmyndighetene frykter imidlertid at opptil hundre kan ha omkommet og at opptil flere tusen kan ha blitt skadd i skjelvet.

Skjelvet rammet et tynt befolket område klokken 21.19 tirsdag kveld lokal tid og kunne føles helt til hovedstaden Beijing 1.200 kilometer unna.

Ifølge kriseberedskapsmyndighetene kan mer enn 130.000 boliger ha blitt påført skader, men dette er så langt et foreløpig anslag.

Ulik styrke

Jordskjelvet ble målt til en styrke på 6,5, ifølge data fra det amerikanske jordskjelvsenteret USGS tirsdag ettermiddag.

Det kinesiske jordskjelvsenteret oppgir på sin side styrken til 7. De to sentrene oppgir også høyst ulik dybde på skjelvet. USGS' opplysninger viser at skjelvet ble utløst 10 kilometer under bakken, mens kinesiske myndigheter anslår dybden til 20 kilometer.

Skjelvet rammet et område rundt 280 kilometer nord for provinshovedstaden Chengdu. Dette er et område som ikke ligger langt unna stedet der et jordskjelv med styrke på 8 ble utløst i 2008. Den gang mistet 87.000 mennesker livet og rundt 375.000 ble skadd.

Nytt skjelv

Kina opplever jordskjelv med jevne mellomrom, særlig i de fjellrike områdene i vest og sørvest.

Det var tirsdag over 38.000 turister på besøk i nasjonalparken Jiuzhaigou, som er blant de mest populære i landet og som står på Unescos verdensarvliste.

Sju timer senere rammet et nytt jordskjelv med styrke 6,5 nordvest i landet, mot grensen til Kasakhstan. Det er et lite bebodd område. Foreløpig er det ikke meldt om skader på personer eller bygninger fra dette jordskjelvet.

(©NTB)