En kvinne fra storbyen Phoenix i den amerikanske delstaten Arizona ble mandag dømt til døden for å ha drept sin ti år gamle kusine. Hun gråt og klemte sine forsvarere, før hun ble fulgt ut av rettslokalet etter å ha fått dommen.

Detter skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Ble straffet for å ha tatt is

Sammantha Allen (29) ble allerede i juni funnet skyldig i drap og fire tilfeller av barnemishandling.

Ifølge rettsdokumentene ble ti år gamle Ame Deal tvunget inn i en oppbevaringskiste av plast med makt den 11. juli 2011. På dette tidspunktet var det stekende varme i delstaten.

Sammantha Allens ektemann, John Allen, har fortalt etterforskerne at han låste kisten mens kona stod og så på.

Forut for dette hadde Deal blitt tvunget til å stå i en smertefull stilling i to timer. Hun måtte også løpe rundt i hagen, til tross for at gradestokken viste 40 grader.

Deal ble overlatt til seg selv inne i kisten over natten. Da noen så til henne neste morgen, var hun død, skriver Azcentral.

Retten har konkludert med at tiåringen ble sperret inne som straff for at hun hadde stjålet en ispinne fra fryseren.

Ble tvunget til å spise hundebæsj

Ame Deal ble utsatt for barnemishandling av de voksne i familien over en lang periode før hun ble drept. Hun hadde også blitt låst inne i kisten tidligere, blant annet som straff for å ha tisset i sengen.

Ved et tilfelle ble hun også blitt tvunget til å spise hundebæsj fordi hun ikke hadde plukket opp avføringen etter en hund. Før hun spiste avføringen, ble denne gnidd utover ansiktet hennes, skriver Azcentral.

I tillegg hadde hun blitt tvunget til å knuse aluminiumsbeholdere med føttene sine mens hun var barbeint, og hun ble tvunget til å spise sterk saus, ifølge AP.

Barnevernet i Arizona hadde imidlertid ikke mottatt meldinger om mishandling før Ame Deal ble drept. Deal var imidlertid registrert som et offer for barnemishandling i delstaten Utah, hvor familien bodde mellom 2006 og 2010.

Flere dømt

Sammantha Allen er den 55. kvinnen i USA som blir dømt til døden, og den tredje i delstaten Arizona.

John Allen skal møte i retten i oktober, og også han risikerer dødsstraff.

Moren til Sammantha Allen, Cyntia Stoltzmann, soner allerede en overgrepsdom på 24 år. Cyntia Stoltzmann var Ame Deals verge.

To andre familiemedlemmer, Judith Deal og David Deal, soner også dommer på 10 og 14 år for barnemishandling, ifølge Azcentral.