President Donald Trump (71) gikk mandag til angrep på senator Richard Blumenthal (71), som er demokrat i Connecticut, via Twitter.

Trumps Twitter-meldinger kom etter at senatoren hadde stilt opp på den amerikanske TV-kanalen CNN. Der uttrykte Blumenthal sin støtte til at etterforskningen av Russlands angivelige innblanding i det amerikanske valget skal fortsette, skriver The Washington Post.

I TV-intervjuet sa også Blumenthal at han mener at det amerikanske justisdepartementet bruker for mye ressurser på å avsløre ansatte i Trumps administrasjon som lekker informasjon som kan skade presidenten.

Kaller ham en svindler

Disse meningene var Trump tydeligvis ikke enige i.

«A phony Vietnam con artist», kaller Trump sin politiske motstander på Twitter. Uttrykket kan oversettes til «en falsk Vietnam-svindler».

«Aldri før i amerikansk historie har noen løyet eller bedratt velgere som senator Richard Blumenthal. Han fortalte historier om sine kamper og erobringer i Vietnam, hvor modig han var, og det hele var en løgn. Han gråt som et spedbarn og ba om tilgivelse som er barn. Nå dømmer han samarbeid?», skriver Trump på Twitter.

Det Trump referer til, er en hendelse fra 2010, hvor det ble avslørt at Blumenthal løy om at han hadde tjenestegjort som soldat i Vietnamkrigen. Han tilbrakte hele sin militærtjeneste i marinen på amerikansk jord, men i hans senator-valgkamp fremstilte han det som om han hadde vært i Vietnam.

Mobbing

Blumenthal har tatt til motmæle på Twitter, hvor han kaller presidenten for «en mobber».

«Mr. President: Din mobbing har ikke fungert tidligere og den vil ikke fungere nå. Ingen kan heve seg over loven», skriver han på Twitter.

Trump er for tiden på en 17 dager lang golfferie, men han tar tydeligvis ikke pause fra Twitter av den grunn.

Russland-etterforskningen, hvor det undersøkes om den russiske staten hadde til hensikt å påvirke valget i USA ved å sverte Hillary Clinton og få Trump valgt, pågår fortsatt.

Les mer: Her er Trump og Russland-saken enkelt forklart