SNAKKER UT: Britiske Chloe Ayling slapp unna med skrekken etter å ha blitt kidnappet i Italia og angivelig forsøkt solgt.
SNAKKER UT: Britiske Chloe Ayling slapp unna med skrekken etter å ha blitt kidnappet i Italia og angivelig forsøkt solgt. Foto: Polizia Di Stato/Handout via REUTERS/Facebook

modell kidnappet i italia:

Chloe (20) dopet ned og fraktet i en koffert: – Bare et lite hull lot meg puste

20 år gamle Chloe Ayling hevder hun ble kidnappet av maskerte menn under en fotoseanse i Milano. Søndag kom hun hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tobarnsmoren fra Storbritannia forteller for første gang hva hun mener skjedde da hun angivelig ble forsøkt solgt under det hun trodde skulle være en fotojobb i italienske Milano.

Historien om kidnappingen gikk verden rundt i helgen.

Ayling skal 11. juli ha blitt dopet ned, puttet i en koffert og blitt gjenstand for et gigantisk løsepengekrav før hun ble sluppet fri.

I et vitnemål til politiet, publisert i den italienske avisen Corriere della Sera, forteller Ayling følgende om hva som skal ha skjedd da hun troppet opp til fotoseansen i den italienske byen Milano:

– En person med svarte hansker kom opp mot meg bakfra og plasserte en hånd på halsen min og en på munnen, mens en annen person med svart finlandshette satte en sprøyte i min høyre arm, forteller Ayling.

– Jeg tror jeg mistet bevisstheten. Da jeg våknet var jeg ikledd en rosa bodysuit. Jeg oppdaget at jeg var i bagasjerommet på en bil, med armer og ben bundet og tape foran munnen. Jeg var inne i en bag, med bare et lite hull som gjorde at jeg kunne puste, forteller 20-åringen.

Hun skal så ha blitt fraktet til et hus, der hun skal ha blitt bundet fast til møbler.

– Jeg ble tvunget til å sove på gulvet i en sovepose, skal 20-åringen ha forklart til politiet.

Ifølge BBC ble den britiske modellen holdt fanget i seks dager, og gisseltakerne, blant dem en polsk mann, skal ha truet med å selge henne på en auksjon på det mørke nettet.

Skulle auksjoneres bort

Mens kvinnen var dopet ned tok kidnapperne bilder av henne, som de publiserte på nettsteder som organiserer menneskehandel.

Ifølge italiensk politi tok kidnapperne kontakt med kvinnens agent, med et krav om utbetaling av 230.000 pund – omkring 2,38 millioner norske kroner. Dette skulle da stoppe dem fra å selge kvinnen. De fikk også tilsendt bilder og grusomme beskrivelser av hvordan folk kunne by på kvinnen.

Kidnapperen skal ha opplyst at han jobbet for The Black Death Group, en gruppe som er involvert i menneskehandel på nettet, skriver CNN. Men etter seks dager ble kvinnen sluppet fri og tatt med til Milano igjen.

Pågrepet

17. juli ble polske Lukasz Herba (30) pågrepet av italiensk politi utenfor det britiske konsulatet, sammen med kvinnen. Det opplyser politisjefen i Milano, Lorenzo Bucossi.

Ifølge kvinnen skal ha hun ha blitt sluppet fri etter at kidnapperne ble klar over at hun hadde et lite barn. Ifølge 20-åringen «gjorde de ikke slikt med mødre».

Politiets etterforskning viser at Herba har organisert flere auksjoner av kidnappede kvinner på nett tidligere. Det er fortsatt uklart om annonseringen på nettsidene innebærer at kvinner faktisk har blitt kidnappet, eller om annonsene har vært falske.

Nå etterforskes saken av både britisk, italiensk og polsk politi. Kvinnen har fått bistand fra britiske myndigheter.