Som TV 2 tidligere har fortalt, jobber sauebøndene rundt Toten på spreng for å lete etter døde sauer som har blitt offer for ulvetispa som har herjet over et større område de siste ukene.

Avføringsprøver tyder på at den samme ulven har angrepet nærmere 300 sauer den siste tiden.

Bildene i denne artikkelen viser ulvetispa fanget på et viltkamera natt til tirsdag.

Det er gitt fellingstillatelse på ulven på grunn av de store skadene den har gjort.

Mislykket jakt

Et jaktlag på 15 rykket ut, men til nå har de ikke klart å finne ulven.

– Vi prøvde et fellingsforsøk som ikke var vellykket. Det ble aldri noe kontakt med ulven, den hadde for langt forsprang på oss, fortalte jaktleder Kjell Bakken til TV 2.

SKAL DØ: Ulvetispa som har angrepet nesten 300 sauer de siste ukene skal skytes.
SKAL DØ: Ulvetispa som har angrepet nesten 300 sauer de siste ukene skal skytes. Foto: Viltkamera

En opptelling viser at bøndene bruker 400 timer i uka bare på å lete etter døde sauer. Ifølge Suleng bruker sauebøndene også rundt 1200 timer i uka på ekstraordinært tilsyn med sauene.

Lover erstatning

I dag møtte landbruksminister Jon Georg Dale sauebønder på Hadeland og Toten. Han lover kompensasjon for de som har tapt penger på ulvens herjinger.

– De som har lidd direkte økonomiske tap som følge av ulv, skal vi finne en løsning for. De lover jeg vil bli kompensert, sa Dale til NTB etter møtet.

Situasjonen for bøndene skal endres og Dale understreker at en rekke erstatningsordninger allerede er på plass. Landbruksministeren vil også finne en løsning for dem som har lidd tap som ikke omfattes av eksisterende erstatningsordninger.

– Beitelag og fylkesmannen skal nå møtes for å få en oversikt over kostnader og økonomiske tap som ikke er omfattet av allerede eksisterende erstatningsordninger, og regjeringen er innstilt på å bidra til å finne en løsning, sier Dale.