KRITIKK: Sylvi Listhaug (Frp) er kritisk til hvordan Jonas Gahr Støre håndterte karikaturstriden i 2006. 
KRITIKK: Sylvi Listhaug (Frp) er kritisk til hvordan Jonas Gahr Støre håndterte karikaturstriden i 2006.  Foto: NTB Scanpix

Listhaug ut mot Støre: Kritiserer håndteringen av karikaturstriden

– Hvilken politiker var det som hang en norsk redaktør ut til tørk for å ha trykket karikaturene? Ja, det var Jonas Gahr Støre, sier Listhaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sylvi Listhaug (Frp) går til angrep mot Ap-leder Jonas Gahr Støre i debatten om norske verdier ved å kritisere Støres håndteringen av karikaturstriden i 2006.

– Hvilken politiker var det som hang en norsk redaktør ut til tørk for å ha trykket karikaturene? Ja, det var Jonas Gahr Støre. En person som nå ønsker å bli norsk statsminister, sier innvandrings- og integreringsministeren i en video på sin egen Facebook-side.

Det er VG som omtaler saken.

I 2006 trykket avisen Dagen en faksimile av Kurt Westergaards karikaturtegning av profeten Muhammed. Det resulterte i at Dagens redaktør Vebjørn Selbekk ble drapstruet og måtte gå i dekning.

På den tiden var Støre utenriksminister. Han gikk ut og beklaget offentlig til verdens muslimer.

– Støre har ennå ikke beklaget sin opptreden overfor Selbekk. Det er det minste man kunne forlange av en som ønsker å bli norsk statsminister, fortsetter Listhaug.

Nestleder Trond Giske i Ap sier det virker underlig at Listhaug tar opp dette temaet nå.

– Hun kan ikke ha mye å utsette på Jonas når hun må gå elleve år tilbake i tid. Jeg tror folk vet hva han står for når det gjelder menneskerettigheter, internasjonal fordeling og ytringsfrihet, sier Giske til avisen.

Onsdag beskyldte Hadia Tajik (Ap) Høyre- og Frp-regjeringen for å motarbeide sentrale norske verdier som likhet og likestilling gjennom sin politikk.

NTB