For de som hadde tenk å nyte den kommende uken på stranda har meteorologen dårlige nyheter.

På grunn av to lavtrykksfronter fra sør og vest, vil størsteparten av landet få en våt søndag og mandag.

– Det er ikke strålende vær i vente de kommende dagene. Det er veldig varierende vær alle steder, så de som har fint vær den ene dagen, har ikke det neste dag, Storm-meteorolog Frode Håvik Korneliussen.

De som må bite i det sure eplet søndag er Nord-Norge, da særlig Nordland.

– Både Sør- og Nord-Norge vil få mye nedbør søndag. Nordland har hatt mye nedbør i natt, men det vil bedre seg litt utover dagen, selv om bygeværet vil fortsette gjennom søndagen, sier Korneliussen.

Søndagssol over Trøndelag

Det er likevel noen som kan slikke litt sol denne søndagen før regnbygene skyller innover Midt-Norge.

– Trøndelag ser ut til å slippe unna nedbøren søndag, men på mandag når samme nedbørsområde fra sør også opp hit, sier Korneliussen.

I de nordligste områdene av Vestlandet gjelder det å komme seg ut fra morgenkvisten av.

– På Nordvestlandet får de en periode på formiddagen som ser lysere ut, men så vil det gradvis også her bli overskyet og nedbør, sier Storm-meteorolog Frode Håvik Korneliussen.

Værskifte

Når nedbørsfeltet når Trøndelag på mandag kan østlendingene puste lettet ut og nyte noen finværsdager.

Også Nord-Norge vil få mindre nedbør, mens Vestlandet tar støyten.

– Det vil også bli noe bedre nordover i landet. Langt mindre vått enn det ser ut til å bli i morgen, sier Korneliussen.

Slik blir de kommende dagene

I Oslo meldes det om 18 grader, overskyet og regn søndag, mens det på mandag igjen vil komme glimt av sol og gradestokken igjen kryper opp mot 20-tallet.

Kristiansand meldes det om en god del nedbør og 16 grader på søndag. Regnværet fortsetter også på mandag, men til gjengjeld blir det to grader varmere enn dagen før.

Stavanger og Bergen har lite å juble for, da både søndag og mandag blir grå og regntung med temperaturer under 20 grader. På mandag bør Bergenserne være obs på uvanlig mye nedbør. Det ventes 25,3 millimeter i løpet av døgnet.

I Bodø vil det verste regnskyllet gjøre seg ferdig på søndag, mens det mandag blir noe skyet vær samt temperaturer opp i 19 grader.

Alta kan vente seg uvanlig mye nedbør søndag, da det er varslet opp mot 20 millimeter med regn. Mandag vil temperaturen synke fra søndagens 15 grader til 9 varmegrader.

I Trondheim vil søndagen by på lettskyet vær og temperaturer opp mot 21 grader. Trønderne må nyte det mens de kan, for på mandag synker temperaturen noe og nedbørsfeltet fra sør gjør sitt inntog.