knivdrapet i kristiansand:

Marie (17) drept på jobb – familien er i sjokk

KRISTIANSAND (TV 2): 17 år gamle Marie Skuland ble drept av en 15 år gammel jente onsdag ettermiddag. Familien hennes har det svært tungt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag drepte en 15 år gammel jente 17 år gamle Marie Skuland, samtidig som at hun påførte en annen kvinne alvorlige skader.

Skuland var på jobb på Coop Obs på Sørlandssenteret da drapet skjedde.

Åse Johnsen Drabløs er bistandsadvokat for familien til Skuland, og forteller om en familie som naturlig nok tar tapet av Marie svært tungt.

– Foreldrene er i sjokk. De har mistet sin 17 år gamle datter og har det svært tungt, sier Drabløs til TV 2.

Nekter straffskyld

15-åringens advokat Hege Klem til TV 2 sier at den siktede nektet straffskyld under fengslingsmøtet torsdag ettermiddag.

– Hun nekter straffskyld, sier Klem

– FORELDRE I SJOKK: Åse Johnsen Drabløs er bistandsadvokat for drepte Marie Skulands familie. Hun forteller at foreldrene er i sjokk.
– FORELDRE I SJOKK: Åse Johnsen Drabløs er bistandsadvokat for drepte Marie Skulands familie. Hun forteller at foreldrene er i sjokk.

– Erkjenner hun det hun er siktet for?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier advokaten.

Preget

Den 15 år gamle jenta er blitt holdt på psykiatrisk ungdomsavdeling i Arendal siden knivstikkingen. Hun møtte selv til fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett.

Aktor ba om to ukers fengsling, og jenta virket preget av situasjonen.

– Hun er dypt fortvilet, sier Klem

– Over det hun har gjort eller over sin situasjon?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Advokat Klem sier at 15-åringen er innstilt på å la seg avhøre i løpet av fredagen.

– Hun er svært fortvilet og er veldig opptatt av hvordan det går med hun som ikke mistet livet og av de pårørende, forteller Klem.

Mange barn var vitner

Fungerende ordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, forteller at kommunen har hatt to krisemøter torsdag.

– Vår primære oppgave er å tilby krisehjelp og samtale hjelp til ofre, pårørende og vitner. Vi har også vært i dialog med familien til den 15 år gamle gjerningspersonen.

DREPT: Marie Skuland. Foto: Privat, via politiet
DREPT: Marie Skuland. Foto: Privat, via politiet

Det utspilte seg meget dramatiske scener inne på Sørlandssenteret onsdag kveld. Etter å ha knivstukket to personer inne på en Coop Obs-butikk, fortsatte den siktede kvinnen å gå videre innover på senteret med kniven i hånden. Hun ropte og fremsto som aggressiv.

– Svært mange mennesker har kommet tett på denne episoden, blant dem er mange barn. Vi har opprettet krisetelefoner, og personell fra legevakta vil være tilgjengelig for publikum, sier Kristiansen.

Dro fra institusjon

Det har fremkommet at den drapssiktede 15-åringen forsvant fra en barnevernsinstitusjon forut for hendelsene på Sørlandssenteret.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet vil foreløpig ikke si noe om disse omstendighetene.

– Vi fikk melding om den tragiske hendelsen i natt, og er i tett dialog med Bufetat region sør som igjen er i dialog med tiltaket for å se på hendelsesforløpet. Hendelsen etterforskes av politiet.

– Av hensyn til etterforskningen gir vi ikke mer informasjon om selve hendelsen, skriver kommunikasjonsrådgiver Marie Ostnes i en e-post til TV 2.

Etterlyser vitner

Politiet etterlyser torsdag vitner som har sett hendelser, eller som har video eller foto av hendelsen.

– Vi har fremdeles behov for mer informasjon om hendelsene og minner om at vitner som har observert hendelsen eller har viktig informasjon i saken bes om å ta kontakt med politiets operasjonssentral på telefon 02800, sier påtaleleder Cecilie Pedersen Hill.