Når man nærmer seg kritisk lavt strømnivå på mobilen, er det flere velkjente triks og myter om hvordan man får batteriprosenten til å vare lengst mulig.

For eksempel kan man spare strøm ved å slå ned lysstyrken på skjermen, og sette mobilen i flymodus når man ikke har behov for dekning.

Slår du av appene?

Et annet velkjent triks på iPhone er å slå av appene etter bruk.

Dette gjøres ved å dobbeltklikke på hjem-knappen, for deretter å dra oppover på skjermen for å slå av ønskede apper.

Tanken bak er at man slår av en pågående bakgrunnsjobb på iPhonen, og dermed sparer strøm. Men ifølge en ekspert på området, er dette bare tull.

Det var danske BT som først omtalte saken.

Virker motsatt

Den anerkjente iPhone-eksperten John Gruber, som driver teknologibloggen Daring Fireball, skrev nylig et innlegg som motbeviser myten om at det lønner seg å slå av apper etter bruk.

«Apper i bakgrunnen blir effektivt 'frosset', som begrenser hva de kan gjøre i bakgrunnen og dermed frigjør RAM (mobilens lagringsminne red. anmd.) de bruker», skriver Gruber.

Å tvinge apper til å avslutte, kan dermed fører til at man bruker mer batteri enn ved å la de gå i bakgrunnen.

«Ikke bare er det bortkastet å tvinge apper til å avsluttes, det gjør det faktisk verre. Batteritiden tid vil bli dårligere og det vil ta mye lenger tid å bytte mellom apper om du tvinger dem til å avslutte», skriver han.

Gruber refererer også til et svar på forumet MacRumors fra en Apple-ansatt, som svarer «nei og nei» på spørsmål om det er nødvendig å slå av apper for å spare batteri.

Ett unntak

iPhone-eksperten har imidlertid én app han anbefaler folk å slå av og ikke la gå i bakgrunnen; Facebook.

Facebook-appen skal nemlig tidligere ha spilt lydløs musikk i bakgrunnen om man klikket seg ut av appen. Dette gjorde at mange iPhone-brukere opplevde å bli tappet for batteri. Facebook har opplyst at det var en bug som ble fikset – men det stoler ikke eksperten blindt på.

«I disse tilfellene hjalp det å tvinge appen til å avslutte, og jeg ser ingen grunn til å stole på Facebook. Så hvis du vil fortsette å tvinge Facebook-appen til å avslutte, gjør det», avslutter Gruber.