Onsdag var det sommertemperaturer flere steder i landet. Varmest var det i Laksfors som hadde 27,4 grader, tett etterfulgt av Mosjøen med 27,1.

Til sammenligning var det 27 grader i Palma by på Mallorca onsdag ettermiddag.

I trøndelagsfylke, Møre- og Romsdal og i Nord-Norge har det vært jevnt over 20 plussgrader onsdag.

– Det har vært fint vær i nord den siste uken. Aller varmest har det vært de siste dagene, sier vakthavende meteorolog i Storm Geo, Frode Håvik Korneliussen.

Men til helgen er det trolig slutt på finværet. Lørdag blir det grått, før det blir regn på søndag. Likevel er det ventet behagelige temperaturer på rundt 20 grader.

Regn på vei

På Vestlandet, Østlandet og på Sørlandet har det vært en grå onsdag.

Stort bedre blir det ikke av at nedbørsradaren viser at en front trekker inn fra Nordsjøen i løpet av natten eller morgentimene torsdag.

– Den vil gi en nokså grå dag, spesielt på Sør- og Vestlandet. Østlandet vil få merke det samme på fredag. Man kan også forvente seg litt nedbør som følge av fronten som kommer inn, sier Korneliussen.

Ifølge meteorologen er det få landsdeler som kan glede seg til en super helg.

Været by for by

I Oslo blir det rundt 20 grader og lettskyet både lørdag og søndag. Det blir kjøligere og mye regn på fredag.

I Kristiansand blir fredagen grå, mens det blir forholdsvis kjølig med 14 grader og regn både lørdag og søndag. Det samme gjelder i Trondheim.

I Stavanger er det ventet at temperaturene vil ligger under 20 grader. Det blir tidvis oppholdsvær, men det vil komme byger. I Bergen og Ålesund er det ventet gråvær hele helgen.

I Bodø blir det jevnt over 20 grader, men gråvær i helgen. Det blir noe kjøligere i Tromsø, men det er ventet mer sol og mindre skyer her.

Varmest ligger det an til å bli i Finnmark. I Alta kan gradestokken krype over 25 grader på lørdag, ifølge værmeldingen.