Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innvandrings- og intergreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) foreslår at det innføres et forbud mot at barn bruker hijab på skoler og barnehager, skriver VG.

Forbudet skal gjelde barn mellom ett og 13 år, og det skal gjelder hele landet. Listhaug sier hun blir lei seg når hun ser barn som bruker hijab.

– Ingen små barn er i stand til å ta et slikt valg på egen hånd. Denne seksualiseringen av små jenter, ved at de skal måtte dekke seg til med hijab for at voksne menn ikke skal bli tiltrukket, er en ukultur og har ingenting i Norge å gjøre, sier Listhaug til VG.

– Foreldrene bør straffes

Dersom barn bruker hijab på skolen etter at et eventuelt forbud er innført, vil Listhaug vurdere straff for foreldrene.

– Dersom reglene ikke følges må dette tas opp med eleven og foreldrene. Hvilke sanksjoner som bør brukes her vil vi måtte se nærmere på. Det er naturlig at sanksjonene rettes mot foreldrene, ikke barna, dersom foreldrene påtvinger dem hijab, sier Listhaug.

Forslaget blir lansert like før Sylvi Listhaug og Knut Arild Hareide (KrF) skal møtes til debatt på Evangeliesenterets landsstevne.

– Jeg ser at Listhaug utfordrer oss på at vi ønsker å hjelpe fattige mennesker i nød. Bistandspolitikk og flyktninger er et naturlig skille mellom KrF og Frp, sier partileder Knut Arild Hareide i KrF til Vårt Land.

Isaksen sier nei

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier til VG at han ikke vil ha et forbud mot hijab i skoler.

– I Høyres program står det at vi vil ha forbud mot ansiktsdekkende plagg som nikab, men det står ikke noe om et forbud mot hijab. Det er vi altså ikke for.