Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om man kanskje har vært iPhone-bruker i flere år, kan man fortsatt bli overrasket over uante funksjoner og muligheter hos mobiltelefonen.

Visste du for eksempel at ett enkelt tastetrykk kan bidra til å redde livet ditt i en nødssituasjon? Eller at du kan aktivere en funksjon som gjør at iPhonen kan brukes som et forstørrelsesglass?

Klokkesymbolet

En annen liten finurlighet iPhone-brukere kan oppdage, er at klokkesymbolet ikke bare er et statisk symbol på skjermen.

Den lille klokka på hjem-skjermen er nemlig en «ekte» klokke, hvor viserne beveger seg på skjermen.

Når den røde sekundviseren når 12, skifter klokkeslettet øverst på skjermen til et nytt minutt.

Selv om funksjonen kom allerede med iOS 7 (siste versjon er nå iOS 10) i 2013, kan det virke som om ikke alle har fått med seg at klokkesymbolet faktisk fungerer som en klokke.

Ny iOS på vei

Den siste programvareoppdateringen fra Apple var iOS 10. På sin nettside skriver el-giganten at iOS 11 blir lansert i løpet av året.

I den nye iOS-en er det meldt om en ny app for filbehandling, som skal samle alle filtyper sammen slik at man enkelt kan organisere og gå gjennom dem. Ifølge Apple skal den nye programvaren også gjøre det enklere å ha flere vinduer åpne på en gang, med en «split view»-funksjon.

Det er også ventet at Apple vil lansere iPhone 8 denne høsten. Høsten 2017 markerer iPhones 10-årsjubileum, og det er blant annet ventet store designendringer på den populære smarttelefonen. Det er også ventet at den nye iPhonen vil ha trådløs ladefunksjon.