Mandag formiddag melder politiet i Vestfold at det er gjort funn av en bombe på Vallø ved Tønsberg.

Like over klokken 11 opplyste de at bomben er fra krigens dager.

Det er satt opp en sikkerhetssone på 300 meter rundt bomben.

Det er ingen bebyggelse innenfor området, men folk bes holde seg unna.

Forsvarets bombegruppe er nå på plass.

– Det viser seg at det er litt sprengstoff igjen i bomben, sier, politioverbetjent og sjef for ordensavdelingen på Tønsberg politistasjon, Ken Henry Johnsen, til Tønsbergs Blad.

Delvis ødelagt

Ved 12-tiden ble det klart at bomben som er funnet er delvis ødelagt.

Politiet er i dialog med forsvarets bombegruppe om hvordan saken skal håndteres videre. Ifølge Tønsbergs Blad er bombegruppen på vei til Tønsberg.

De siste årene er det funnet flere bomber i området, der det bor rundt 200 personer. Beboerne er blitt evakuert ved liknende funn tidligere.

Thomas Brønnum ble stanset av politiet i formiddag da han skulle kjøre inn på Vallø for å hente nevøen sin.

STANSET: Thomas Brønnum måtte stanse ved politisperringene da han skulle hente nevøen sin på Vallø mandag formiddag. Foto: Anne Tørressen
STANSET: Thomas Brønnum måtte stanse ved politisperringene da han skulle hente nevøen sin på Vallø mandag formiddag. Foto: Anne Tørressen

– Jeg fikk vite av politiet at det er funnet en mistenkelig gjenstand i området der nevøen min bor og at ingen får lov å kjøre inn der, sier Thomas Brønnum.

Angrepet i 1945

25. april 1945 gikk mer enn 100 britiske bombefly til angrep mot et oljeraffineri på Vallø.

Ifølge Vallø og omegn historielag ble 53 nordmenn pluss et ukjent antall tyske soldater og russiske krigsfanger drept. Raffineriet ble skadet, og 30 bolighus ble totalskadd.

Esso er i gang med en større opprydning i området, og underveis i dette arbeidet er det funnet flere bomber, skriver Tønsbergs blad.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255