Kvinnen som satt fast under den brennende båten er død, bekrefter innsatsleder ved Follo-politiet, Erik Loe, til TV 2, like etter klokken 20.30.

– Begge personene er brakt i land. Den ene er bekreftet omkommet, mens den andre er sendt til Oslo legevakt med ukjent skadeomfang, sier Loe til TV 2.

Satt fast

Lørdag kveld begynte det å brenne i en fritidsbåt utenfor Hvitsten i Oslofjorden.

Politiet i Follo meldte om hendelsen på Twitter i 18.20-tiden lørdag kveld.

En person ble raskt plukket opp av vannet av en annen fritidsbåt, og politiet varslet på Twitter at vedkommende var oppegående.

Det var én person til i båten da den begynte å brenne, og vedkommende satt fast i propellen eller noe annet under båten.

I 19.30-tiden melder Redningsselskapet om at denne personen også er hentet opp av vannet.

– Jeg kan bekrefte at en person til er hentet opp av vannet. Jeg kjenner ikke til tilstanden til vedkommende, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet til TV 2.

BRANN: Den brennende båten befant seg utenfor Hvitsten i Oslofjorden. Foto: Tipser
BRANN: Den brennende båten befant seg utenfor Hvitsten i Oslofjorden. Foto: Tipser

Det skal ha vært en mann og en kvinne i båten, ifølge NTB. De melder at mannen kastet seg i vannet da det begynte å brenne i båten, mens kvinnen antagelig hoppet i sjøen og ble hengende fast i noe.

Overtent

Det skal ikke være flere savnede etter båtbrannen.

– Vi har fått bekreftet at det kun skal ha vært to personer i båten, sier Nils Ole Sunde, vakthavende redningsleder i HRS Sør-Norge til TV 2.

Redningsskøyta Elias, et Sea King redningshelikopter og dykkere og en brannbåt fra Oslo brann- og redningsvesen bisto i arbeidet.

– Det jobbes aktivt på stedet med å hente opp en person i vannet, av både dykkere og redningsskøyte, sa redningslederen til TV 2 i 19.00-tiden.

I 20.00-tiden melder HRS Sør-Norge på Twitter at båten har sunket. Den var overtent da redningsarbeidet pågikk.

Båten begynte å brenne mens den lå mellom Hvitsten og Hurum i Buskerud, ifølge NTB.

Ifølge redningslederen skal båten være en 45-fots cabincruiser.

(TV 2/NTB)