SMALT I BOBIL: Mannen i femtiårene endte i autovernet etter å ha kjørt rett i en bobil. Biljakten oppsto da mannen nektet å stoppe for politiet.
SMALT I BOBIL: Mannen i femtiårene endte i autovernet etter å ha kjørt rett i en bobil. Biljakten oppsto da mannen nektet å stoppe for politiet. Foto: TOMMY STORMO

Biljakt i over en time – endte i voldsom kollisjon

Flere politipatruljer forsøkte med spikermatte, men fyllekjøreren nektet å stanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I ettermiddag fikk politiet meldinger om en farlig og beruset bilist i Fræna kommune i Møre og Romsdal.

– Vi kjørte ut med flere patruljer for å lete etter vedkommende. Vi fant etter hvert bilen, men føreren nektet å stoppe, forteller operasjonsleder Siri Engdal til TV 2.

I over en time pågikk en dramatisk biljakt. Politiet forsøkte flere metoder for å få bilisten til å stoppe, blant annet la de ut spikermatter.

Stor fart

Ifølge et vitne Romsdals Budstikke har snakket om, kan mannen ha holdt så mye som 150 kilometer i timen. Dette vil ikke politiet kommentere.

Fyllekjøreren bevegde seg fra Fræna til Eide kommune og satte kursen østover i retning Averøya.

Ifølge Rbnett gikk biljakten gjennom store deler av Fræna, og sjåføren skal flere ganger ha snudd og passert tettsteder langs kysten.

Traff bobil

Til slutt smalt bilisten inn i en bobil ved Straumsholmen, helt i startet av turistmagneten Atlanterhavsveien.

– Bobilen kom i motgående kjørefelt, og det var en kraftig kollisjon. Heldigvis ser det ut til å ha gått bra med alle involverte, sier Engdal.

Ifølge politiet var det to personer fra Oppland i bobilen. Mannen i bilen som stakk av er godt kjent for politiet fra tidligere. Selve pågripelsen forløp udramatisk.