I løpet av få timer, tirsdag morgen, meldte politiet i Oslo om flere ulykker på veiene i hovedstaden. Økt nedbør i morgentimene gir relativt mye glattere veibane.

– Vi har i dag hatt flere trafikkulykker på grunn av nedbør og glatt veibane. Dette skjer jo ofte at når det er mye nedbør. Folk tilpasser seg ikke etter forholdene og overvurderer kanskje egne evner, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Cathrine Silju, til TV 2.

Flere ulykker
Det har vært en hektisk morgen for politiet i Oslo. Klokken 06.49 ble det meldt om en bilulykke på Sjølyst. En bil hadde snurret på den glatte veibanen på E18 like før avkjøringen til Skøyen, og truffet bakhjulet på en buss.

Heldigvis var det «trolig ingen personskade», forteller politiet.

Kun to minutter etter ulykken på Skøyen, var det ny kollisjon ved Vålerengatunnelen. Der hadde det oppstått et sammenstøt mellom bil og motorsykkel i sydgående løp.


Fører av motorsykkel ble sjekket av ambulanse for mindre personskader, og venstre felt ved tunnelen ble i en periode stengt som sørget for noe kø-dannelse.


Men det skulle ikke gå lang tid før politiet måtte ut igjen. KIokken 07.43 rykket oslopolitiet ut til Sollihøgda, retning Hønefoss, etter en trafikkulykke mellom to personbiler.

Det var heldigvis kun mindre personskader, men det oppstod trafikale problemer på stedet. Begge felt er nå åpnet igjen, men det kan være risiko for noe kø enkelte steder.

Veiene er fortsatt glatte, og politiet har følgende råd å gi for å unngå flere ulykker:

– Vi anmoder bilister om å tilpasse farten, og kjøre varsomt, sier Silju.