Politiet utenfor utestedet Blå på Grünerløkka natt til søndag. 
Politiet utenfor utestedet Blå på Grünerløkka natt til søndag.  Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

Skuddene på blå:

Dette har den siktede 24-åringen sagt i avhør

24-åringene som er siktet etter at flere skudd ble avfyrt på Blå, er lei seg for det som har skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag ble fire menn truffet av tre skudd som ble avfyrt utenfor utestedet Blå på Grünerløkka i Oslo. 24-åringen som skjøt ble pågrepet da han var på vei inn i en drosje kort tid etter skytingen.

Den siktede erkjenner å ha skutt, men erkjenner ikke påstanden om straffskyld for drapsforsøk.

De fire har alvorlige, men ikke livstruende skader. De skadde er tre dørvakter og en gjest som befant seg på et utested like i nærheten. To av mennene som ble skutt mot er i 20-årene, og har i dag hatt vellykkede operasjoner på Aker sykehus, etter hva TV 2 erfarer.

Forklarte seg i avhør

Mandag ble 24-åringen avhørt av politiet.
I avhørene forklarte den siktede at han angrer:

– Dette er en episode som han veldig gjerne skulle ha vært uten. Han forteller at han ble bortvist, og da gjorde han en spontan-handling han ikke skulle ha gjort, sier hans forsvarer, Tor Even Gjendem, til TV 2.

TV 2 erfarer at mannen tidligere er straffedømt for vold- og narkotikabesittelse.

– Hvorfor har han gått bevæpnet?

– Han har hatt en trusselsituasjon, hvor han er blitt angrepet med øks og batonger, og han har fått et sykehusopphold av dette. Han har hatt en forståelig og berettiget frykt, som har gjort at han har gått bevæpnet i en slags forsvarstanke, sier Gjendem.

– Lettet
24-åringen har samtykket til fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud.

– Han er lettet over at han ikke har forårsaket noen alvorlige skader, og skulle gjerne ønske at det ikke var noen skader i det hele tatt. Han er trist, men samtidig lettet over at det går så bra med de som har vært involvert, sier Gjendem.

Politiet har kontroll på våpenet som ble brukt, men de ønsker ikke å si noe om hvilken type våpen det dreier seg om. TV 2 erfarer at den siktede skal ha brukt et grovkalibret håndvåpen.

– Det var hans våpen, men jeg kan ikke gå noe mer innpå enn at det er han som har skaffet seg dette, og at han har vært i besittelse av det i lengre tid, sier hans forsvarer.

Vitne
Joakim sto bare en meter unna da skudde på Blå inntraff:

– Det jeg så var tre karer som kranglet med to dørvakter om å komme inn. Så ble en av dem aggressiv, tok frem en pistol og skjøt tre skudd mot vaktene, og da gikk de rett i bakken, sier Joakim til TV 2.

Det er sikret overvåkingsbilder fra stedet. I tillegg er en rekke vitner avhørt i saken, opplyser politiet.