Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt vil over 100 flyavganger bli berørt i juli fordi Widerøe sliter med bemanningen.

– Vi har rett og slett for lite folk. Når vi planlegger sommerprogrammet må det gjøres god tid i forveien. Da hadde vi prognoser som tilsa at vi hadde nok mannskap. I løpet av våren har flere gått av med pensjon, sluttet, gått over i deltidsarbeid eller permisjon, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll til TV 2.

Lite oversikt
Flyselskapet har for øyeblikket ikke oversikt over hvilke ruter som blir påvirket, og forteller at de er i gang med pilotkurs for å ha nok mannskap til å bemanne alle rutene fra høsten av.

– Vi gjør det vi kan for at færrest mulig skal bli berørt, og forsøker derfor å spre dette utover rutenettet. Vi tar de flyene som har færrest mulig booket passasjerere, og vi varsler 14 dager i forkant. De som blir berørt, vil bli kontaktet, sier Brandvoll til TV 2.

Samferdselsdepartementet følger saken tett:

– Vi har stilt et strengt krav til regularitet i kontrakten med selskapet, og har grunn til å tro at trusselen om trekk i tilskudd er et tungtveiende hensyn når selskapet foretar prioriteringer, sier pressevakt Tor Midtbø til NRK.

Flere som sliter
Også Norwegian har slitt stort med innstilte fly i sommer.

Hundrevis av nordmenn ble rammet av kanselleringer fra Norwegian i slutten av juli, også da var grunnen til dette problemer med besetningen.

Norwegian kan ikke garantere at situasjonen vil bedre seg i ukene som kommer.

I fjor måtte Norwegian kansellere 18 flygninger den første helgen i juli. Til sammen ble mellom 4.000 og 5.000 passasjerer rammet.