TØFF START PÅ MAMMALIVET: Lucinda kunne ikke løfte den lille jenta, og hun måtte ha hjelp til alt. Foto: privat. 
TØFF START PÅ MAMMALIVET: Lucinda kunne ikke løfte den lille jenta, og hun måtte ha hjelp til alt. Foto: privat. 

Gravide Lucinda (38) havnet i rullestol etter orgasme

Norsk professor: – Sjekk deg dersom du opplever denne formen for hodepine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter fem spontanaborter hadde da 38 år gamle Lucinda Allen endelig nådd uke 26 i svangerskapet. Det hadde imidlertid heller ikke gått uten komplikasjoner. I utgangspunktet var hun gravid med tvillinger, men det ene fosteret døde tidlig i svangerskapet.

Hun forteller til avisa The Guardian at fastlegen hadde varslet henne om lavt blodtrykk og hun hadde fått beskjed om å ta det rolig.

En lørdagsmorgen hadde hun sex med ektemannen Tony, og hun lot seg rive med. Da hun oppnådde sin andre orgasme, gikk det fullstendig galt.

Ba om sex-råd

Lucinda og Tony på bryllupsdagen - mange år før ulykken rammet familien. Foto. Privat.
Lucinda og Tony på bryllupsdagen - mange år før ulykken rammet familien. Foto. Privat.

– Det var som om jeg fikk slått en stekepanne i hodet, og samtidig føltes det som om jeg hadde hadde spist en helt iskrem. Det var den verste hjernefrysen jeg har hatt i mitt liv.

Tony ringte etter ambulansen, og det neste Lucinda husker er at hun våknet opp etter en uke i koma.

Moren satt ved hennes side og kunne fortelle at hun hadde hatt slag. Hun hadde ingen balanse og kunne ikke røre beina på venstre side. Hun fikk høre at hun hadde hatt fire mindre slag etter det første store slaget, og at hun hadde vært svært nær døden.

Utrolig nok hadde den lille jenta i magen det godt. Hun ble født med keisersnitt til termin tre måneder senere, og fikk navnet Marri-Alice, og hadde ingen skader etter det turbulente svangerskapet.

Men perioden etter fødselen ble tung for Lucinda. Hun kunne ikke løfte datteren og måtte ha hjelp til alt. Hun legger ikke skjul på at hun var bitter og mye lei seg. Til slutt tok hun seg sammen og bestemte seg for å fokusere på at hun endelig hadde fått barnet hun hadde drømt om i 20 år. I tillegg hadde hun en nydelig mann og en mor som stiller opp.

Advarer andre

Den nå 43 år gamle kvinnen fra Stourbridge sentralt i England er lenket til rullestolen, men håper at stamcelleteknologi en dag vil gjøre henne i stand til å gå igjen.

Hun går nå ut med historien for å advare andre.

Hun forteller til Daily Mail at hun så lenge hun kan huske har hatt en tendens til å få vondt i hodet etter å ha nådd orgasme.

Lucinda var i 6. måned da hun fikk slag etter sex. Foto: privat. 
Lucinda var i 6. måned da hun fikk slag etter sex. Foto: privat. 

– Jeg var aldri bekymret, hodepinen gikk vanligvis raskt over. Nevrologen min mener jeg har en medfødt feil i blodkar i hodet som gi meg denne hodepinen. Andre som lider av det samme bør få det skjekket, sier Lucinda.

Hun har fått beskjed om at det ikke er sannsynlig at det skjer igjen, og at det ikke er noen grunn til å slutte å ha sex.

Det har imidlertid ikke vært enkelt, forteller hun.

– Jeg klarte ikke helt å slappe av på det gamle soverommet, hvor jeg lå da jeg fikk slag. Men nå har vi flyttet inn i nytt hus, og det hjalp.

I dag nyter hun å være i live.

– Jeg føler at jeg forstår bedre hva ekte kjærlighet er i dag, og jeg er glad for hvert øyenblikk jeg lever.

Professor: Bør sjekkes

Professor Ellisiv B. Mathiesen ved Institutt for klinisk medisin på Universitet i Tromsø er ekspert på hjerneslag.

Hun sier til TV 2 at noen hjerneblødninger oppstår på grunn av en utposning eller annen misdannelse på en blodåre.

– Utposninger kan ha økt sjanse for å sprekke i forbindelse med plutselig forbigående økning av trykket i buken og hodet, for eksempel hvis man må presse hardt når man går på do, ved tungt løft eller, som i dette tilfellet, ved orgasme.

Hun sier at orgasmen altså ikke i seg selv er årsak til hjerneblødningen, men kan bidra til å utløse den.

– Men slett ikke alle tilfeller av akutt hodepine i forbindelse med orgasme skyldes hjerneblødning. Samme type symptomer kan oppstå ved en kjent, men forholdsvis sjeldent forekommende hodepineform som kalles primær hyperakutt hodepine.

Ifølge Mathiesen er årsaken til denne typen hodepine ukjent. Slik hodepine kan være plagsom nok, men er ikke farlig.

– For alle som opplever slik hodepine, er det imidlertid viktig å ta kontakt med lege for å bli undersøkt med tanke på om det kan være hjerneblødning eller andre tilstander som er årsak til hodepinen.