Sunnmøre tingrett har fengslet en 32 åring for voldtekt av flere barn.
Sunnmøre tingrett har fengslet en 32 åring for voldtekt av flere barn. Foto: Arne Rovick

32-åring siktet for voldtekt av flere barn

ÅLESUND (TV 2) En mann bosatt i Romsdal er siktet for voldtekt av flere barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En afrikansk 32-åringen ble onsdag varetektsfengslet i fire uker, siktet for flere brudd på straffelovens paragraf 299 a som omhandler voldtekt av barn under 14 år.

Ifølge kjennelsen fra Sunnmøre tingrett er det minst to fornærmede i saken som har forklart seg i tilrettelagt avhør.

– De fornærmede har forklart seg om gjentatt seksuell omgang som siktede skal ha utsatt de for. Retten kan ikke se at de fornærmede skulle ha foranledning for å forklare dette dersom det ikke samsvarer med de faktiske forhold, heter det i kjennelsen.

Ifølge kjennelsen skal det også foreligge opplysninger om at andre barn kan være utsatt for overgrep fra siktede, og retten mener det er fare for nye overgrep hvis mannen løslates.

Den siktede 32-åringen kom til Norge i 2015 og har begrenset tilknytning til landet. Av den grunn mener retten at det også er fare for at han vil unndra seg straffeforfølging dersom han løslates. Mannen ble pågrepet i en kommune i Romsdal på mandag.

- Min klient nekter straffskyld og fengslingskjennelsen er anket. Ut over det har jeg ikke ytterligere kommentarer, sier mannens forsvarer Erling Flisnes til TV 2.

Politiadvokat Cathrin Remøy i Møre og Romsdal politidistrikt har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken overfor TV 2.