I flere dager har hundrevis av brannmenn kjempet mot skogbrannene som herjer i Portugal. Nå får et bilde, som viser flere brannmenn mens de tar en velfortjent pust i bakken, stor oppmerksomhet i både nettaviser og på sosiale medier.

– Etter å ha kjempet dag og natt mot skogbrannen i Gois, fikk vi en 25 minutters pause ved elva, selv om den var dekket av røyk, skriver brannmannen Pedro Brás, som har tatt bildet.

På bildet kan man se brannmannskapene som ligger langflate på gresset ved elva.

Går viralt

Den spanske avisen El Mundo skriver at bildet av de utslitte brannmennene allerede er blitt et av de ikoniske bildene fra brannen.

Bildet er blitt delt over 75.000 ganger fra Facebook-siden «Respeito pelos Bombeiros». I tillegg har det fått flere tusen «likerklikk» og delinger fra Brás egen profilside.

Brannmennene får mye støtte i kommentarfeltet.

– Samtidig som fotballspillere tjener tusenvis av euro og er innlosjert på femstjerners hoteller, ligger våre brannmenn, som ofte risikerer livene sine for å redde andres eiendom og liv, på bakken. Myndighetene burde skamme seg, skriver en bruker.

– De redder liv og tjener mindre enn en fange. Det er et trist land vi lever i, kommenterer en annen.

Over 60 døde

Tirsdag opplyser nødetatene at de nærmer seg kontroll over den enorme skogbrannen i Pedrogao Grande, rundt 150 kilometer nord for hovedstaden Lisboa. 1200 brannmenn og hele ni brannfly kjemper mot brannen, som har krevd hele 64 menneskeliv så langt, skiver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Samtidig er noen ressurser blitt flyttet til Gois, rundt 20 kilometer unna, hvor nesten 800 brannmenn og fire fly kjemper mot flammene.

Statsminister Antonio Costa har bedt om en etterforskning for å få svar på hva som skjedde lørdag kveld da dødsfallene skjedde. 47 mennesker mistet på veiene da de forsøkte å flykte fra flammene, skriver AP.