Minnestund for muslimske terrorofre i London

«Samlet mot all terror» stod det på plakater de frammøtte hadde med.

SAMLET MOT TERROR: Lokalbefolkningen samlet seg for å vise avstand til angrepet mot muslimer ved en moské i London.  Foto: Isabel Infantes
SAMLET MOT TERROR: Lokalbefolkningen samlet seg for å vise avstand til angrepet mot muslimer ved en moské i London.  Foto: Isabel Infantes

Rundt 100 personer med blomster og budskap om fellesskap mot terror samlet seg mandag for å minnes dem som ble rammet for angrepet ved en moské nord i London.

Minnestunden ble holdt på stedet der en mann natt til mandag kjørte en leid varebil inn i en folkemengde. Ofrene var muslimer som var kommet ut fra midnattsbønn i forbindelse med fastemåneden ramadan. Elleve mennesker ble såret i angrepet. En eldre mann, som kollapset rett før angrepet, ble erklært død på stedet. Det er foreløpig ikke avklart om dødsfallet kan kobles direkte til angrepet.

Blant dem som deltok på minnestunden i bydelen Finsbury Park, var det noen som holdt plakater med teksten "Samlet mot all terror".

Vi skal ikke la dem splitte samfunnet

– Noe av det alle disse terroristene har til felles er en pervers ideologi som ønsker å drive fram splittelse i samfunnet. Vi skal ikke la dem gjøre det, sa London-ordfører Sadiq Khan etter en bønnestund ved muslimsk senter mandag.

Det ble lagt blomster på stedet der den 47 år gamle sjåføren ble holdt igjen av lokale beboere, mens en imam beskyttet ham mot mulige hevnangrep inntil politiet kom til stedet og pågrep ham.

Den antatte gjerningsmannen er siktet for å ha "gjennomført, planlagt eller oppfordret til terror, inkludert drap og drapsforsøk". Han er identifisert som Darren Osborne, en 47 år gammel firebarnsfar fra den walisiske hovedstaden Cardiff.

(©NTB)