I dag ble sjåføren kalt inn på teppet til ledelsen i busselskapet.

– Vedkommende har i dag fått en advarsel, sier Trygve Strand, regiondirektør i Nettbuss Møre.

– Står sjåføren i fare for å miste jobben?

– Nå er dette en personalsak og det å miste jobben er en alvorlig sak. Jeg vil ikke gå nærmere inn på det spørsmålet, sier Strand til TV 2.

Ble filmet

Det var onsdag i forrige uke at passasjer Rein Riise filmet sjåføren på bussen mellom Ålesund og Sunndalsøra.

– Jeg synes det var veldig uansvarlig av sjåføren. En ting er å gjøre det når du kjører bil, men i buss har du et ansvar for mange andre. Han kjørte kanskje i 60, og det er stort og tungt kjøretøy, så det kunne blitt stor skade. Jeg synes det er uprofesjonell oppførsel. Det var ikke noe kjekt, sier Riise til TV 2.

Bussen var på vei fra Vestnes sentrum til ferjeleiet på Furneset da sjåføren tok opp mobiltelefonen.

– Han har forklart at han skulle varsle ferja om at bussen var forsinket, men fikk ikke kontakt da han sto stille på bussholdeplassen på Vestnes. Dessverre tok han opp igjen telefonen og forsøkte mens han kjørte, opplyser Strand.

Veldig lei seg

Regiondirektøren er klokkeklar på at dette ikke skal skje.

– Dette er en svært alvorlig sak med brudd på både interne regler og norsk lov. Sånn skal vi ikke ha det og jeg kan love at vi som selskap skal ha full fokus på dette fremover. Vi skulle gjerne vært foruten denne saka, sier regiondirektøren som legger til at de ikke kommer til å politianmelde saka.

Han forteller at sjåføren har lagt seg helt flat.

– Sjåføren er veldig lei seg og beklager på det sterkeste, sier Strand til TV 2.

PS: Snart slipper bussjåførene å melde fra til ferjene i Møre og Romsdal om forsinkelser. Ifølge Strand skal det snart installeres utstyr på ferjene som gjør at de til enhver tid kan se hvor bussen(e) er.